Romme, Maurits en Mehran periodekampioenen.

Vrijdag 5 november 2021.

De eerste periode zit er na zeven speelronden op, dus gaan spelers promoveren en degraderen. In de loperdivisie won Romme ook zijn laatste partij tegen zijn broer Anton. Met zeven uit zeven is Romme periodekampioen en gaat verder spelen in de torendivisie.

In de torendivisie kon Maurits, met vijf uit vijf, de laatste twee speelronden vanaf Schiermonnikoog niet online spelen. Dus een spannende laatste ronde wie kampioen zou worden en wie met de kampioen meegaat naar de damedivisie. Sebastiaan verloor de partij tegen Matthias en bleef op vijf punten staan. Viaan was te sterk voor Lars W. en kwam ook op vijf punten. Op basis van weerstandspunten (WP) is Maurits kampioen en promoveert Sebastiaan met een tweede plaats samen met hem naar de damedivisie. In de torendivisie wordt niet gedegradeerd naar de loperdivisie.


In de damedivisie was het ook superspannend, met vier spelers die nog kanshebbers waren voor promotie. Casper kon wegens verkoudheid klachten niet aanwezig zijn maar had nog een klein kansje als de concurrenten zouden verliezen. Simon stond na zes ronden bovenaan maar verloor tegen mede concurrent Mehran. David deed hele goede zaken met winst tegen Boaz. Beide jongens eindigden met vijf gewonnen partijen maar de WP punten die dan tellen zijn net in het voordeel van Mehran 25 tegen 23. Mehran en David gaan in periode twee verder spelen in de koningsdivisie. Omdat Ties gestopt is met schaken en heeft gespeeld in deze divisie degradeert 1 speler naar de torendivisie. Melle met 1 punt treft dit lot dus zien we hem terug in de torendivisie.


In de koningsdivisie was Berend al kampioen en bewees vandaag weer dat hij op dit moment de sterkste is. Ook de zevende partij tegen Dagmar wist Berend te winnen. Het gebeurt niet vaak dat een speler in de koningsdivisie alle partijen weet te winnen! Onderin was het nog geen uitgemaakte zaak wie zouden degraderen. Lars en Matei waren afwezig dus bleven beiden op twee punten staan. Kaj met 1.5 uit zes partijen speelde zich veilig door te winnen van Jorn. Rogier bleef op 1 punt staan, hij verloor van Elliot. Op basis van weerstandpunten valt de beslissing wie degradeert uit de koningsdivisie. Met slecht een half weerstand punt meer handhaaft Lars zich in de koningsdivisie, 22 voor Lars en 21.5 voor Matei.


In de trainingsgroepjes veranderd er ook iets omdat de koningsdivisie eerst competitie speelt en daarna training krijgt tot zes uur. Matei en Rogier gaan naar een trainingsgroep in de grote zaal. David en Mehran gaan naar het groepje van Martijn. Alle uitstagen en de eindstanden periode 1 staan bij competitie op de site,

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven