Seizoen 2019-2020 buiten afgesloten.

Vrijdag 3 juli 2020.

Het seizoen 2019 - 2020 hebben we vanmiddag buiten afgesloten. Binnen mag sinds 1 juli wel weer geschaakt worden maar de Hunzeborgh is voor activiteiten binnen nog steeds gesloten. Het werd een seizoensafsluiting zonder het gebruikelijke buffet en ouders tegen kinderen toernooi. Het laatste hadden we wel in de planning maar de belangstelling daarvoor was wat matig en het weer zou na half zes volgens de voorspellingen niet meewerken. We hadden geluk dat op een enkel spatje regen droog bleef op de Hunzeborgh heuvel.

We sluiten het seizoen meestal af met een toernooitje zo ook vandaag met snelschaken vijf ronden tijd 3+2. Winnaars werden Dagmar en Berend. Tegen half zes was het tijd voor een groepsfoto waar niet iedereen opstaat want er waren een paar afwezigen. Voorafgaande aan de prijsuitreiking hebben we Martijn en Eline in het zonnetje gezet, zie het verslag op de site.

32 Clubleden deden mee aan het snelschaak toernooi.

Vanwege de 1.5 meter afstand regel, waar we als trainers ook rekening mee moesten houden t.o.v. de kinderen, konden we op de drie eerdere clubmiddagen buiten nauwelijks werken in de stappenboekjes. Een aantal clubleden hadden wel hun stappenboekje thuis maar dan is er toch weinig motivatie om er in te werken en meestal wordt het gewoon vergeten. Niet erg want volgend seizoen gaan we er weer mee aan de slag. Boaz was de enige die online het examen Stap 2 deed en met goed gevolg een 9! Gefeliciteerd.

Dan naar de prijsuitreiking. Eli Alia won met overmacht het talentenklassement als eerste meisje in onze geschiedenis. Vorig jaar bleef Aron haar nipt voor maar dit jaar was na periode drie (met geen toernooien meer op de kalender) al duidelijk dat ze niet meer in te halen was. Talentenpunten scoor je in de beker en interne competitie maar veel punten kan je scoren door mee te doen aan toernooien. Haar naam en ook de namen van de club en bekerkampioenen staan in onze eregalerij.

De winnaars van periode drie, grotendeels nog op de club gespeeld, hadden hun prijs nog tegoed. Kaj won de torendivisie, Dagmar de damedivisie en Pieter won voor de tweede keer de koningsdivisie

Door de Corona crisis kozen we ervoor om op Lichess de competities uit te spelen. Binnen een week hadden bijna alle clubleden een account aangemaakt en konden we doorspelen. Iedere week maakte Sjoerd in indeling voor de volgende ronde waarin de partijen binnen zeven dagen moesten worden gespeeld. Iedereen hield zich keurig aan de afspraken, super! De periodekampioenen in de vierde periode zijn Mattias in de torendivisie, Lars won de damedivisie en Aron, net als Pieter voor de tweede keer de koningsdivisie zij het nipt met slechts een half puntje voorsprong op Elliot.

Zowel in de beker als interne competitie zijn de partijen voor de 1e en 3e plaats in een serie best of zes gespeeld. Spelers mochten zelf het speeltempo bepalen. Aron won de bronzen beker na winst (4-0) op de verrassende medekandidaat voor het podium Gianluca. Hij mag trots zijn op de vierde plaats. De finale tussen Pieter en Berend werd door Pieter met 4 - 1 gewonnen. Hij prolongeert het bekerkampioenschap.

Pieter en Aron wonnen beiden twee periodetitels in de Koningsdivisie waarmee ze zich plaatsen voor de finale. Daarmee hadden we een klein probleem want wie gaan er spelen voor de derde plaats. Meest eerlijk is om de punten over de vier perioden van de spelers die in deze divisie hebben gespeeld bij elkaar op te tellen. De besten waren heel duidelijk Jip en Elliot. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Elliot 3.5 - 1.5. De finale tussen Pieter en Aron was tot de laatste partij spannend. Na de vijfde partij was de stand in evenwicht 2.5 - 2.5. In de laatste partij wist Aron snelschaken bij een gelijke eindstand (waar denk ik Pieter veel beter in is) te ontlopen met een winstpartij. Aron prolongeert de titel clubkampioen. De zes finale partijen zijn hier terug te zien. Overigens is de eindstand hetzelfde als vorig seizoen.

Een bewogen seizoen door de Corona crisis zit erop. Met drie maanden geen clubmiddag, geen toernooien en NK's vanaf begin maart (ons toernooi was de laatste!) en ook geen teamkampioenschappen. We hopen dat alles eind augustus weer een beetje normaal is zodat we weer binnen kunnen beginnen op 21 augustus. Met de week erna het 9e kampeerweekend. Helaas zijn een paar clubleden gestopt met schaken waarmee de wachtlijst is opgelost en er nog een paar plekjes vrij zijn voor volgend seizoen waarin we in januari 15 jaar bestaan. Iedereen een hele fijne en veilige vakantie!

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png