Simon en Noé periodekampioenen.

Vrijdag 21 januari 2022.

In de competitie zijn we bezig met de laatste speelronden. Vorige week was er door de lock-down geen clubmiddag. Ronde zes in de dame en koningsdivisie is toen ingedeeld en konden de partijen op Lichess worden gespeeld. Niet alle partijen zijn afgelopen week gespeeld. We geven de spelers de kans om hun partij en ook voor spelers die zich vandaag op tijd hebben afgemeld, voor donderdagavond te spelen.

Training in de kleine zaal.


In de loperdivisie won Sven twee partijen en staat nu op vijf punten. Steph was er vanmiddag niet maar met nog twee partijen tegoed en op dit moment vier punten heeft hij de beste papieren om periode twee te winnen. Vrijdag valt de beslissing.


Noé en Matthias, koplopers na de zesde ronden maakten geen fout in de laatste ronde periode twee. Met 5.5 punten zijn ze gelijk geëindigd dus geven de weerstandpunten de doorslag. Met slechts een half puntje meer is Noé periode kampioen. Beide jongens promoveren naar de damedivisie. Opvallend is de prestatie van Romme. Net gepromoveerd uit de loperdivisie staat Romme met vier knap op de vierde plaats.


Onderin de damedivisie is het spannend. Vier spelers, Ruben, Matei, Casper en Boaz, staan in de gevarenzone. Matei en Boaz spelen nog tegen elkaar en Casper heeft nog een partij tegoed tegen Hedde. Voor Casper gaat het dus om degradatie maar voor Hedde staat promotie op het spel. Hij staat tweede met vier punten en moet ook nog inhalen tegen Rogier. Imara en Carlijn hebben dezelfde score als Hedde maar Carlijn speelt nog tegen Julian. Het wordt nog spannend! Periodekampioen is Simon. Hij is met een score van zes punten niet meer in te halen door de achtervolgers. Naast de beker voor het periodekampioenschap promoveert Simon naar de koningsdivisie.


Of Simon in de koningsdivisie zijn broer David tegenkomt is nog de vraag. David staat samen met Mehran, Jorn en Kaj onderin het klassement. David en Jorn zijn uitgespeeld en hebben twee punten. Kaj heeft een punt (Adj niet meegerekend) en speelt nog tegen Elliot en Mehran, een degradatie concurrent met ook een punt. Berend en Jip zijn beide koplopers met zes punten. Jip heeft al zijn partijen gespeeld, Berend speelt nog online tegen Dagmar en heeft dus goede papieren om zijn tweede periodetitel binnen te halen!


In de bekercompetitie speelden Matei en Sebastiaan tegen elkaar om een plek bij de laatste acht. Matei won beide partijen en is dus door. Er staat nog een match open voor de laatste plek, Jip tegen Kaj. Binnen twee weken moeten we een uitslag hebben van hun partijen die online wordt gespeeld. Op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie gaan we loten en spelen we de kwartfinale.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven