Simon, Menko en Aron periode- kampioen, NOSBO teams remise

Vrijdag 1 november 2019.

Een lange schaakmiddag en avond in de Hunzeborgh, clubmiddag en vanaf 19.30 uur de NOSBO viertallen in de eerste ronde van hun competitie. Op het programma vanmiddag de laatste ronde in de 1e periode waarin de promovendi en degradanten duidelijk zouden worden.

In de torendivisie was Simon al zeker van promotie maar nog niet zeker van de periodetitel. Winst of remise was daarvoor genoeg. In de partij tegen Pim kwam Simon niet in de problemen dus de periodetitel voor hem. De strijd om de tweede promotietitel ging tussen Dagmar en Matei. Matei stond voor aanvang van de ronde een punt voor maar verloor van Charlotte. Dagmar won wel van Lukas waardoor beide spelers op 5 punten kwamen. Als de punten gelijk zijn dan telt in Zwitsers spelen de weerstand punten (WP). Dit is de som van de punten van je tegenstanders bij elkaar opgeteld. Voor beide spelers was deze ook gelijk, 29 punten. Dan tellen de Sonneborn - Berger (SB) punten. Deze lijken op de weerstand punten, met het verschil dat de score van je tegenstanders waartegen je remise hebt gespeeld voor de helft meetellen. In deze score was Matei net iets beter, 18 punten tegen 17 van Dagmar.


Menko was in de damedivisie ook al zeker van promotie maar nog niet van periodetitel. Die titel haalde Menko vanmiddag binnen met winst tegen Boaz. Lars gaat, na winst tegen Sebastian, met Menko mee naar de koningsdivisie. Marcus is samen met Ate gedegradeerd naar de torendivisie. Marcus verloor terwijl mede concurrent Jonathan remise speelde. Degraderen is niet erg want je krijgt nieuwe en misschien wel betere kansen op een wat lager niveau. Uiteraard ook degradanten in de koningsdivisie. Tom verloor van Hedde en Jorn van Rogier. Jorn en Mehran staan beide op twee punten meer hier een gelijke WP score. De SB score viel uit in het voordeel van Mehran, 0.25 punten meer. Aron won in een spannende match de beslissende partij tegen Pieter en is daarmee periode kampioen en hij heeft een plaats in de halve finale om het clubkampioenschap. Alle uitslagen en eindstanden staan op de site bij uitslagen. Nog even een verduidelijking voor de symbooltjes in de uitslagen:

= : opgenomen bye, een half punt. Toegestaan 1 keer in elke periode behalve in ronde 6 en 7.

na tijdig afmelden. Heb je geen afmelding doorgegeven dan wordt je niet ingedeeld en scoor je nul punten.

+ : bye in de indeling, 1 punt. Wordt gegeven bij een oneven aantal deelnemers die ingedeeld kunnen worden (afwezige clubleden). Het indeling programma kijkt dan naar de onderste spelers in de tussenstand en kiest een speler die nog geen bye heeft gehad.

In de beker is ook verder gespeeld. Aron won twee keer van Boaz en is verder. Loting a.s. vrijdag.


Onze beide NOSBO teams speelden met 2 -2 gelijk. Ons tweede team tegen SISSA 3. Ruben ven Vliet en Frans van Nes verloren. Pieter en trainer Gerwin Haveman die zijn debuut maakte wonnen. De winst van Gerwin was opmerkelijk want hij won uit een totaal verloren positie. Zo zie je maar weer. Team twee kwam uit tegen Groninger Combinatie 3. Martijn Hardeman en Sake Jan speelden remise. Jan Baptist won en Johan Jorritsma verloor. De open schaakavond trok nauwelijks belangstellenden. Dat had mede te maken met de volgende dag, op naar Schier. Tegen 23.30 trokken we de deur van de Hunzeborgh achter ons dicht.

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png