Spannend slot in de 3e periode!

Vrijdag 25 maart 2022.

In de competitie zijn we al weer gevorderd tot de laatste ronde in de 3e periode. In alle divisies is het spannend wie periodekampioen gaat worden, wie promoveert en degradeert.

In de loperdivisie moest ons nieuwe clublid Ben vandaag 3 partijen spelen. De eerste twee tegen Tim en Anton wist Ben te winnen waarna de partij tegen Steph moest uitmaken wie de periodetitel zou winnen. Ben was een stuk sterker en promoveert naar de torendivisie.

In de torendivisie wordt niet gedegradeerd dus kijken we naar boven in de stand. Matei stond na de 6e ronde bovenaan en maakte geen fout. Met de winst op Sven zien we Matei in de 4e periode terug in de damedivisie. Sven promoveerde na de tweede periode naar de torendivisie en heeft het met 4 punten op de vierde plaats keurig gedaan. Sebastiaan had promotie in eigen hand maar verloor verrassend van Charlotte. Melle profiteerde van deze misstap. De winst tegen Pim leverde hem de tweede plaats op, dus promotie naar de damedivisie.


Rogier was heel veel weken niet aanwezig dus kon geen punten scoren. Hij moet zijn plek in de damedivisie terug zien te verdienen in de torendivisie. Mathhias won van Boaz en speelde zich met twee punten op basis van WP punten (alle punten van je tegenstanders bij elkaar opgeteld) veilig. Boaz had geluk dat Julian er niet was en Julian dus niet kon scoren (in de laatste twee ronden in een periode kan je geen bye opnemen). Beiden hebben twee punten maar de WP van Boaz is net even beter, 22 tegen 21.5.

In de top van de damedivisie blijft het ook na vandaag nog spannend. Vanmiddag stonden twee topduels op het programma. Kaj tegen Jorn en Hedde tegen Maurits. Hedde won zijn partij en schakelde Maurits uit voor promotie. Hedde heeft 4.5 punten, evenveel als Casper die van Noe won maar de WP van Hedde is een half puntje hoger. Dit kan doorslag geven voor promotie naar de koningsdivisie. Kaj won zijn partij van Jorn waarmee hij een flinke stap doet naar de periodetitel. Kaj staat ook op 4.5 punten maar moet nog online spelen tegen Ruben die ook nog kans heeft op de titel. Ruben moet ook nog spelen tegen Imara en kan dus op 5 punten komen als hij beide partijen wint. (In het klassement zie je adj staan voor partijen die nog gespeeld moeten worden. Deze worden als remise eerst meegenomen).

In de damedivisie spelen twee clubleden online. Maurits vanaf Schiermonnikoog en Ruben door zijn schoolrooster vanuit Delfzijl.


Vooruitblik: als Kaj wint van Ruben dan is Kaj kampioen. Hedde promoveert dan ook. Als Kaj verliest en Ruben wint ook van Imara dan is hij de kampioen en tevens promoveert Hedde dan ook. De uitkomst volgt later deze week.


In de koningsdivisie mag, om de strijd om het kampioenschap eerlijk te houden, online gespeeld worden bij absentie van een van de spelers. Vanmiddag vier afwezigen wat inhoud dat er nog geen eindstand is. Wel is al duidelijk dat de periodetitel naar Pieter gaat. Hij won van Aron en heeft een plek in zeker de halve finale. In de onderste regionen blijft het spannend. Mehran weet als enige dat hij in de vierde periode in de damedivisie speelt.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven