• Ronald van Nimwegen

Stand van zaken 15 jaars toernooi + competitie.

Vrijdag 28 mei 2021.

Vandaag stonden de laatste drie ronden in het SC de Paardensprong 15 jaar toernooi voor groep 1 op het programma. Mehran was na de zes voorgaande ronde koploper en dat bleef hij. Drie punten voegde hij toe aan het totaal. Acht punten leverde de eerste plaats op in de E categorie. Tweede werd Maurits die vanaf Schiermonnikoog online op Lichess zeven punten haalde. Zeven punten scoorde ook Imara maar haar WP punten ligt een half puntje lager.

Lisa was het enige F'je. Met twee punten wint ze een beker. In de eindstand zien we Wart. Hij was vorige week op proef maar wordt geen clublid. In de G categorie geen bekers. Bij de H'tjes heeft Anton niet gespeeld. Bij ronde twee staat een + welke niet meetelt. De bekers in deze categorie gaan naar Azadeh en Steph.


Uitslagen en eindstand groep 1


Groep twee hadden we gevraagd om uiterlijk kwart voor vijf aanwezig te zijn. Toch kwamen een aantal kinderen, terwijl we de indeling aan het maken waren, te laat. Zij konden dus niet meedoen in ronde zes. Groep twee speelde drie ronden en loopt een ronde achter. De laatste ronde staat voor komende vrijdag op het programma.

Aron en Berend gaan met zes punten aan de leiding in de A/B categorie. Lars staat derde met een half puntje minder. Pieter heeft ook nog kans op het podium met vijf punten. Dagmar staat met 5.5 punten eerste in de C categorie. Achtervolgers Ruben en Hedde hebben vijf punten en Menko en Elliot hebben ook nog kans met vier punten.


In de D categorie zijn Matei en Kaj de koplopers met vier punten. David en Matthias zijn de achtervolgers met een punt minder. In alle categorieën is nog van alles mogelijk in ronde negen!

Uitslagen en tussenstand groep 2

De bekers van het toernooi worden uitgereikt op de laatste clubmiddag (2 juli)


Stand van zaken competitie:

In de competitie zijn we alweer gevorderd tot ronde de laatste ronde die deze week gespeeld wordt. In de loperdivisie spelen we niet meer online. Alle resterende partijen worden op de clubmiddag gespeeld. In de torendivisie won Carlijn van Bram waarmee ze nu koploopster is met vier punten. Ook vier punten heeft Melle na winst op Edgar. Maar er zijn meer kanshebbers op de periodetitel en de tweede plaats die ook recht geeft op promotie: Bram met 3.5 punten en Noe en Matthias beiden met drie punten.

Dagmar is al zeker van promotie in de damedivisie. Met zes punten is ze al zeker van de tweede plaats. Jorn staat er ook goed voor met vijf punten en broer Hedde staat daar weer een punt achter. Spannend dus.

Ook spannend is het in de koningsdivisie. Jip deed in ronde zes hele goede zaken door concurrent Berend te verslaan. In de laatste ronde kan Jip zijn tweede periodetitel pakken en de vrijstelling voor de finale. Pieter, na winst op Eli Alia, (beiden hebben een periodetitel) volgt met 5.5 punten en Berend met dezelfde score is ook nog kanshebber. Aron, finalist vorig seizoen kan de halve finale niet meer halen.

Indeling laatste ronde top van het klassement

Jip - Jarne

Aron - Berend

Pieter - Menko

Als Jip zijn tweede periodetitel wint spelen Pieter en Eli Alia de halve finale best of vier met 20+5 op de klok met notatieplicht. Mocht Berend de titel in de wacht slepen dan volgt nog trainersoverleg hoe we de halve finale in gaan delen.

Voor alle divisies geldt dat de promovendi volgend seizoen, periode 1, in een hogere divisie gaan spelen. Voor de degradanten geldt het omgekeerde.


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven