Stand van zaken in de competities.

Bijgewerkt: 3 nov 2020

Vrijdag 30 oktober 2020.

Vandaag zijn de partijen in de voorlaatste ronde competitie en inhaal partijen in de bekercompetitie gespeeld. In de loperdivisie spelen we een volledige competitie met negen speelronden. De afgelopen weken waren er nogal wat absenten dus werd er vandaag, en ook komende vrijdag, ingehaald. In de tussenstand na de partijen van vanmiddag is Charlotte koploopster met acht punten. Zij heeft alle partijen gespeeld en heeft nog een concurrent; Julian. Hij heeft 5.5 punten verzameld en heeft nog drie partijen openstaan. Daaruit moet hij, om periodekampioen te worden en te promoveren naar de torendivisie, minimaal 2.5 punten scoren. Scoort Julian ook acht punten dan is hij op basis van onderling resultaat met Charlotte periodekampioen.

De periodekampioen in de torendivisie is bekend. Mehran won ook zijn 6e partij en is niet meer in te halen door de concurrenten. Wie met hem gaat promoveren wordt spannend. Lars W. speelde remise tegen Sebastiaan en heeft nu vier punten. Vlak daarachter staat Matei met 3.5 punten en ook Bram en Pim hebben nog kans met drie punten. Uit de torendivisie wordt niet gedegradeerd. Na elke periode komt er een speler uit de loperdivisie bij.

In de damedivisie waren Kaj en Hedde de koplopers met vier punten. Beiden verloren vanmiddag hun 6e partij tegen Simon en Ties. Die nu ook op vier punten staan. David en Rogier kwamen ook op deze score dus krijgen we een spannende ontknoping wie er periodekampioen wordt en wie als tweede eindigt en in periode twee ook in de koningsdivisie gaat spelen. Onderin is het ook nog niet beslist. Boaz en Melle hebben de minst gunstige papieren om te handhaven met 1 punt. Lukas staat daar een half puntje boven en Mathias is ook nog niet veilig met twee punten. Voor promotie en degradatie geld bij gelijke eindstand in punten de weerstandpunten (WP). Dit is een optelling van de scores van de tegenstanders tegen wie je hebt gespeeld. Hoe hoger dit getal, hoe sterker de tegenstanders waren. Degene met de hoogste WP score is in het voordeel.

Nu we de clubmiddag in tweeën hebben gesplitst heeft promotie uit de torendivisie en degradatie uit de damedivisie voor vier spelers ook gevolg in welke groep je zit tijdens de clubmiddag. De twee promovendi uit de torendivisie gaan naar groep 2 en degenen die degraderen naar groep 1.


Casper kon zijn partij in ronde 6 niet winnen waarmee zijn score op nul blijft staan en hij in periode twee weer gaat spelen in de damedivisie. Wie met hem meegaat is spannend. Jorn heeft een punt en speelt zijn 6e partij online tegen Jarne die op twee punten staat. Een belangrijke match voor lijfsbehoud. Dagmar en Elliot zijn ook nog niet veilig met twee punten.

Elia Alia is na de 6e ronde nog steeds de verrassende lijstaanvoerder met vijf punten. Na mooie winstpartijen tegen o.a. Berend en Pieter was ze vanmiddag veel te sterk voor Dagmar die niets anders kon doen dan opgeven. Mooie papieren om de eerste periode te winnen en een plaats in de halve finale om het clubkampioenschap binnen te halen. Maar zover is het nog niet met een stel hongerige wolven die op de loer liggen met een punt achterstand. En dat zijn er nogal wat: Pieter, Aron, Berend, Lars en Jip. Bij gelijk eindigen gaat ook hier de WP doorslag geven!

In de bekercompetitie wonnen Pieter, Imara, David hun tweede partij en zijn door naar de laatste 16. Menko en Berend speelden remise en spelen komende vrijdag hun tweede partij. Jip won beide partijen tegen Robin en gaat ook door. Jarne en Hedde spelen hun partijen deze week online. Vrijdag zijn de laatste 16 dus bekend. Er is al geloot, de indeling staat op de site bij competitie > beker.

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven