Stand van zaken in de competities

Vrijdag 11 oktober 2019.

In de interne competitie werd vandaag alweer de vijfde ronde gespeeld. De opzet is hetzelfde als vorig jaar, met een wijziging. Op verzoek van de ledenraad mag je, als je niet kan komen op de clubmiddag, een bye opnemen (half punt). Voorwaarde is wel dat we je afmelding hebben ontvangen vrijdag voor half vier. Een bye kan je opnemen in elk van de vier perioden maar niet in de zesde en zevende speelronden. Dat zijn de belangrijkste ronden, wie gaan promoveren of degraderen en wie periodekampioen gaan worden.

In de torendivisie won Simon zijn vijfde partij tegen Melle en staat met een 100% score bovenaan. Dagmar en Matei wonnen van Robin en Lukas en hebben vier punten. Met nog twee ronden voor de boeg lijkt het tussen deze drie spelers te gaan. Melle en Pim volgen op drie punten en hebben nog een kleine kans. In de damedivisie won Menko de topper tegen Berend en gaat met 4.5 punten aan de leiding. Op de voet gevolgd door Lars die na winst tegen Gianluca op een half punt volgt. Boaz staat op de derde plaats met 3.5 punten en Berend de laatste kanshebber op promotie staat daar weer een half punt achter. Wie er gaan degraderen naar de torendivisie is met twee speelronden te gaan lang niet beslist. Ate en Casper staan met 0.5 en 1 punt onderaan dus zij moeten extra oppassen, In de koningsdivisie won Pieter in de strijd om de eerste plaats in een spannende partij van Elliot. Pieter heeft nu een voorsprong van 1.5 punten op Aron (winst tegen Hedde) en Elliot. De periodetitel en een plaats in de halve finale voor het clubkampioenschap gaat tussen deze drie spelers. De anderen in deze groep kunnen daar niet meer bij komen. Rogier won van Tom. Een belangrijke zege om uit de degradatiezone te ontsnappen. Wie er gaan degraderen naar de damedivisie is nog lang niet te zeggen. Voor Tom hekkesluiter met 1 punt wordt het lastig.


In de bekercompetitie zijn we partijen in de eerste ronde, laatste 32, aan het inhalen. Vorige week won Jarne de twee partijen van Ate. Casper en Bram moesten vluggeren (voor beide spelers 5 minuten op de klok). Beide jongens wonnen 1 partij waarna in de beslissende partij Bram door de klok ging. Simon wist knap te winnen van Jorn wat een 1 - 1 tussenstand opleverde. De beslissing wordt ook hier bepaald door vluggeren op een van de komende clubmiddagen. Vanmiddag won Berend van Mehran en Sebastian na vluggeren van Edgar. Snelschaken leverde ook een winnaar op in de partij Casper - Gianluca. Casper stond veel beter in de eerste partij maar ging door de klok. Gianluca wist Casper in de tweede partij mat te zetten. Gianluca door naar de laatste 16. Komende weken spelen we de laatste partijen waarna we op 8 november gaan loten wie elkaar gaan tegenkomen in de volgende ronde. Alle uitslagen en standen in de interne- en bekercompetitie staan op de site bij competitie.0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png