Start seizoen met voorronde beker.

Vrijdag 3 september 2021.

Vanmiddag zijn we begonnen met het 16e SC de Paardensprong seizoen. Helaas hebben Menko en Jarne besloten om te stoppen met schaken. Menko kwam nog even langs om afscheid te nemen en iedereen te trakteren. Beide jongens kregen les in speelden in de kleine zaal, de open plakken die daar zijn gekomen worden ingevuld door Dagmar en Eli Alia. In de trainingsgroepen zijn slechts een paar wijzigingen gekomen en kunnen we slechts 1 a 2 nieuwe kinderen van de wachtlijst halen. Kortom de club zit weer helemaal vol.

We beginnen het seizoen met de voorronde van de bekercompetitie om op 32 spelers te komen. De 22 kinderen die in de vierde periode speelden in de konings en damedivisie zijn geplaats. De andere tien spelers komen uit de voorronde, wat mooi uitkomt met 20 spelers die met winst in een partij zich plaatsen voor het hoofdtoernooi. Vanmiddag was niet iedereen aanwezig, vier partijen konden worden gespeeld. Melle won van Romme, Sebastiaan van Sebastian en Matthias plaatste zich ten koste van Steph. De mooiste partij was tussen Pim en Anton. Anton had veel meer materiaal op het bord maar Pim wist met twee paarden Anton mat te zetten. Lars W. had zich niet afgemeld en dan verlies je reglementair je partij. Zijn tegenstander Edgar is dus ook door. Carlijn en Maurits spelen vanaf Schiermonnikoog online mee. Hun partijen tegen Lisa en Azadeh en de partijen van de afwezigen vandaag worden komende weken gespeeld waarna we gaan loten wie tegen wie gaat spelen. Uitslagen en indeling zie: competities > beker.


Inmiddels zijn ook de eerste twee toernooien bekend, die beiden worden gespeeld in onze thuisbasis. Op zaterdag 18 september (ook de startdatum van de Grote Clubactie) de E teams en op zondag 10 oktober de D teams.


Op de site gaan alle berichten van vorig seizoen in een jaarboek. Deze gaan binnenkort van de homepagina af.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven