Staunton 150 Crazyhouse levert weer veel bekers op.

Woensdag 24 februari 2021.

Vanmiddag stond het tweede toernooi Staunton 150 op het programma. Dit keer de spectaculaire schaakvariant Crazyhouse. De stukken die je hebt geslagen van je tegenstander krijg je terug in je eigen kleur. In plaats van een zet te doen op het bord mag je een stuk op het bord zetten. Je kunt schaak of zelf mat geven, maar een pion mag je niet op het promotieveld zetten. Aan het online Lichess toernooi deden 23 kinderen mee, waaronder zes Paardensprongers.

Net als bij het Three Check toernooi werd er gespeeld in een groep waarin prijzen te winnen waren in de categorieën A t/m D en E t/m H, plus voor beiden groepen een beker voor het beste meisje. In de top van het klassement bleef het tot de laatste ronde spannend. Pieter verloor zijn laatste partij en had geluk dat hij met 5 punten op basis van progressieve score net iets beter was dan Gianluca (Staunton). Arjan (Staunton) won net als bij Three Check het toernooi, dit keer met zes punten. Beste meisje werd Elia Alia met vier punten, net zoveel als Dagmar maar Elia Alia scoorde een SB punt meer.


Mehran werd met vier punten derde in de categorie E t/m H en verdiende zijn tweede beker in de Staunton 150 serie. Ook in deze categorie gaat de beker voor het beste meisje naar een Paardensprongster, Imara won deze prijs met vier punten. Azadeh, ons jongste clublid scoorde twee punten, goed voor de 20e plaats. Weer een mooie oogst waar de helft van de bekers zijn gewonnen door Paardensprongers. Onze meiden doen het heel goed want alle meisjes bekers zijn tot nu toe gewonnen door geelhemden. Zondag wordt de serie afgesloten met regulier schaken. Het gaat beginnen om 13.00 uur met zeven speelronden. De klok staat op 10+3. Je kunt je nog steeds opgeven via de NOSBO site. Doe dus mee!

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven