NK E team eindigt op de 29e plaats in Rotterdam.

Bijgewerkt: 15 sep 2019

Zaterdag 14 september 2019

Sinds 2009 speelt onze club, met als enige uitzondering in 2016, mee met het NK E teams. In Rotterdam vandaag dus voor de 10e keer! In de afgelopen jaren wisselden de successen op het NK. In 2012 werd ons team 3e in Barneveld en in 2017 bereikte het team tot ieders verrassing het podium met en vierde plaats in Zuid - Scharwoude. Maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk het Nederlands Kampioenschap in 2013. In Naaldwijk was het team met een record score veel te sterk en maakte de favorieten rol meer dan waar. In tussenliggende jaren eindigde ons E team meestal in de middenmoot, vorig jaar werd het team nog 13e onder de altijd 40 aanwezige teams. Met team schaken moet je geluk hebben om het podium te halen, niet te veel rating verval op de borden, de scores met name op bord drie en vier zijn erg belangrijk. Qua opstelling was het duidelijk, Eli Alia met de hoogste rating en ervaring op het eerste bord. De rest van het team zit heel dicht bij elkaar dus koos Sake Jan ervoor om Mehran op 2 te laten spelen, Imara op 3 en op het vierde bord Simon. Uiteindelijk maakt de volgorde niet veel uit, het gaat om het team resultaat.

Ten opzichte van alle voorgaande jaren hebben we dit jaar een bijzonder team, twee meisjes in de basisopstelling en geen enkele speler die E'tje is. Elia Alia is Fje en Simon, Mehran en Imara zijn nog maar G spelers. In het team al wel wat NK ervaring van de Nationale Pupillendag maar dat is een individueel toernooi. Voor Simon een bijzondere dag want het was zijn eerste NK! Team schaken is wat dat betreft anders want je moet altijd blijven spelen in het belang van je team. Dus geen probeersels en luisteren naar je teamleider. Voor alle spelers dus een unieke ervaring op dit mooie podium. Alle teamleden reisden in de loop van vrijdag al af naar Rotterdam, Sake Jan onze teamleider zat zaterdagochtend om 06.30 in de trein.

Dankzij de groepsapp waarin Martijn Hardeman ons op de hoogte hield van de resultaten in Rotterdam en foto's kunnen we concluderen dat het team het heel goed heeft gedaan. In de eerste ronde was het team van Messemaker een maatje te groot. Het werd 1 - 3 met alleen een score voor Eli Alia op bord 1. In ronde twee kon het team 2 match en drie bordpunten opschrijven tegen het team van Leiderdorp. Nu was alleen Eli Alia op het altijd lastige eerste bord die niet kon scoren, zij verloor helaas door tijdnood. In ronde drie, je wilt het niet maar dan loot je juist een tegenstander uit de Stad, de Matadoren. Op het NOSBO kampioenschap verloor het team nog vrijwel kansloos maar vandaag kon het alle kanten op. De winst lag voor het grijpen, Mehran stond dik gewonnen, Imara een pion voor en Simon leek zijn tegenstander te trucen. Toch ging het ergens mis op al deze borden maar gelukkig redde Eli Alia de eer voor het team. Een sneu verlies waarvan Hiddo, altijd sportief concludeerde dat de Matadoren heel veel geluk hadden gehad!

Onze opvallende clubshirts

In ronde vier en vijf herstelde het team zich prima, 3 - 1 winst tegen de Pionnen en Chesscool werd met 2.5 - 1.5 aan de kant gezet. In ronde zes en zeven sloeg de vermoeidheid toe, wat niet zo raar is voor zo'n jong team. Twee keer een 4 - 0 verlies tegen Caissa Amsterdam en Miverva. In de eindstand vinden we het team terug op de 29e plaats, toch nog twee plaatsen hoger dan de startlijst op basis van gemiddelde teamrating. Het lijkt misschien een tegenvallend resultaat maar het grootste deel van het team kan nog twee jaar meedoen en Eli Alia ook nog een jaar. Naarmate ze ouder worden kunnen ze ook beter de laatste ronden aan en alle teamleden boeken jaarlijks natuurlijk progressie. Daarbij komt ook dat ze gezonde concurrentie krijgen van andere clubleden die zich natuurlijk ook in het team willen knokken. Kortom een mooie basis om volgend jaar weer voor het podium te gaan met misschien wel twee teams. Het team van de Matadoren eindigde keurig als 9e. SC Ten Boer werd 37e. Dank aan alle meegereisde ouders voor hun support!

Tussendoor was er ook een goochelaar aanwezig


Alle eindstanden vind je hier

Verslag NOSBO

Op de sites van de Matadoren en Ten Boer volgen vast ook nog verslagen!


Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png