Vrijdag: zevende en laatste ronde competitie periode 2

Vrijdag op de eerste clubmiddag van 2020 staat de laatste ronde periode 2 in de interne competitie op het programma. Het beloofd een spannende ronde te worden want wie gaan promoveren, degraderen en wie wordt de tweede halve finalist in de strijd om het clubkampioenschap?

In de torendivisie degradeert niemand maar bovenaan is het spannend. David is op weg naar het periodekampioenschap met een half puntje voorsprong op Dagmar. Winst is genoeg om een beker mee naar huis te nemen. Een remise kan voldoende zijn maar als Dagmar, met 4.5 punten, wint gaan de WP punten doorslag geven. Beiden lijken zeker van promotie maar opgelet: Bram met vier punten kan nog roet in het eten gooien! Melle, Charlotte, en Pim volgen met 3.5 punten en hebben nog een klein kansje op promotie.


Jonathan, Sebastian, Boaz en Gianluca staan onderaan in de damedivisie. Zij moeten zeker winnen om kans te houden op prolongatie in deze divisie. Imara lijkt zich veilig te hebben gespeeld. Berend, met 4.5 punten, heeft de beste papieren om te promoveren naar de koningsdivisie. Hij heeft alle concurrenten, Tom, Jorn en Simon al gehad. Een half punt is niet genoeg, de volle buit is nodig om als periodekampioen te promoveren. Achter Berend staan zijn Tom, Jorn en Simon de achtervolgers. Winst voor hun is ook noodzakelijk om te promoveren. Bij gelijk aantal punten tellen de WP punten. Tom heeft daar een klein voordeel.


Onderaan in de koningsdivisie staan Lars en Hedde met 1.5 punt en Mehran, die de eerste periode in de hoogste divisie overleefde, met 1 punt. Het lijkt tussen dit drietal te gaan wie gaan degraderen. Maar: Jarne, Menko en Rogier zijn nog niet veilig. Het wordt spannend in de onderste regionen. Pieter heeft als koploper met 5 punten, een geweldig uitgangspositie Met een half punt is hij periodekampioen en is dan ook geplaatst voor de halve finale. Aron en Jip volgen met 4 punten. De kans is groot dat Pieter Jip gaat treffen, dus een topduel. Aron zit in de wachtkamer en is bij winst van Jip misschien spekkoper, maar wat gaan de WP punten doen bij gelijke stand? We gaan het vrijdag zien!

0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png