Weer een periodetitel voor Berend.

Vrijdag 10 juni 2022.

In de vierde periode is vanmiddag, op een paar online te spelen partijen, de zevende en laatste ronde gespeeld. In de torendivisie won Sebastiaan zijn laatste partij en is met zes punten periodekampioen. Hij en de nummer twee, Sven, promoveren volgend seizoen naar de damedivisie.

In de damedivisie is het bovenin nog spannend. Jorn is met vijf punten koploper, met op de tweede plaats Mehran die er ook vijf heeft. Carlijn, ook met vijf punten, heeft nog alle kans om de vierde periode te winnen. Zij heeft nog een online partij tegen Ruben tegoed. Onderin staan Maurits en Julian die normaal gesproken gaan degraderen naar de torendivisie, maar met de uitstroom van een paar clubleden en de nieuwkomers gaan we dat aan het begin van het volgend seizoen bekijken. Er gaan in ieder geval meer spelers vanuit de damedivisie naar de koningsdivisie omdat Jip en Lars gaan studeren elders in het land en Pieter met 18 jaar niet meer mag spelen in de competities gezien zijn leeftijd.

In de koningsdivisie won Berend ook zijn laatste partij. Met zeven uit zeven wint hij, voor het eerst in de clubgeschiedenis, drie perioden. In de halve finale spelen de vier periode winnaars tegen elkaar. Omdat Berend er drie op zak heeft kan de halve finale tegen Pieter, met een periodetitel, al meteen de finale zijn. Als Berend de twee partijen wint is hij clubkampioen. Winst Pieter dan komen beide spelers elkaar weer tegen in de finale. De strijd om de derde plaats gaat tussen de twee spelers, op Berend en Pieter na, die de meeste punten hebben gescoord in de koningsdivisie dit seizoen. Met nog een aantal online partijen te gaan is nu al duidelijk wie dat zijn. Jip en Aron zijn niet meer in te halen door andere spelers. Twee partijen (evt. vluggeren bij gelijke stand) beslissen wie er derde wordt in de competitie.

In de loperdivisie wordt de komende weken nog even doorgespeeld. Op dit moment gaat Anton aan de leiding met zes punten.

Vanmiddag en ook komende weken zijn drukke clubmiddagen met veel kinderen die een kijkje komen nemen bij onze club. Bijna al die kinderen hebben al les gehad van Eline, Sake Jan en Ronald op hun school. Op dit moment zijn er geen plaatsen meer over in de groepjes en staan nog een aantal kinderen op de wachtlijst. Inmiddels zijn Roelof, Wart, Gideon, Hannah en Tobias clublid geworden.26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven