Negen Paardensprongers op het podium in Veendam!

Bijgewerkt: 25 nov 2019

Zondag 24 november 2019


HSP/SC Veendam en SC de Paardensprong organiseerden vandaag voor het eerst een open jeugdtoernooi met Zwitserse indeling in het Winkler Prins Scholengemeenschap in Veendam. Met het open toernooi werd de Grand - Prix formule van de afgelopen jaren verlaten. Open Zwitserse toernooien vinden veel jeugdspelers leuker om te spelen want je weet, in de zeven speelronden, niet wie je volgende tegenstander is. En je hebt een leukere prijsuitreiking want wie in de zeven leeftijd categorieën in de prijzen valt weet je pas op dat moment. De bijdrage van onze club werd voornamelijk geleverd door Bram die nauw bij de organisatie betrokken was en voor de indeling zorgde. Sjoerd en Ronald leverde hun bijdrage als wedstrijdleider.

Met slechts 39 deelnemers mag je het toernooi matig bezocht noemen. Maar onder de deelnemers, 13 Paardenspongers die de weg wel naar Veendam wisten te vinden. Het werd een soort van mini SC de Paardensprong toernooi waar slecht vier clubleden het podium niet haalden. Met een derde aandeel in het deelnemersveld troffen veel clubleden elkaar. Sebastian (G) en Matei (E) hadden hun dag niet. Sebastian werd laatste met een winst en remise partij. Matei scoorde drie punten waarvan 1 uit een bye. We gaan hem verder coachen, want verliezen vind Matei nog lastig. Pim won twee keer en speelde een keer remise. Hij zat de hele middag in het tweede lokaal waar ik hem goed kon volgen. In een paar partijen was meer mogelijk geweest maar mooi om te zien dat hij veel plezier heeft in het spelen en daar veel van leert. De bekers komen dan vanzelf. In Zwitsers kan je pech hebben en dat ondervond Dagmar. Na verlies in de eerste ronde moest ze in de tweede partij spelen tegen een tegenstander met bijna 900 punten meer, die in de eerste ronde verloren had. Deze partij ging ook verloren, waarna ze in de volgende vier partijen 3.5 punten scoorde. In de laatste ronde had Dagmar geen geluk met een verloren partij tegen Pieter.

Dan naar de prijswinnaars. Mehran won zijn eerste beker dit seizoen. Met vier punten werd hij tweede in de G categorie. Derde met drie punten werd Edgar die in de laatste ronde met veel geluk mat wist te vinden in een dame/koning tegen koning stelling. Bij de F'jes werd Eli Alia zoals van te voren verwacht eerste, met vier gewonnen partijen. Ties maakt op de club veel progressie, hij leert heel snel en doet nu ook vaak mee aan toernooien. In de E categorie werd hij vandaag eerste met vier punten. Super gedaan! Ruben won heel knap vijf partijen en werd daarmee derde bij de Dérs. Elliot, die heel goed op dreef is dit seizoen scoorde een puntje meer en werd tweede in de eindstand en tweede bij de Dérs. Hij moest Leon Niemeijer voor laten gaan. De Assenaar won alle partijen en werd met de perfecte score toernooi winnaar. Slechts drie deelnemers bij de oudste categorie A/B, allen gehuld in Paardensprong geel. In deze categorie werd Pieter eerste met 5 punten evenveel als Jip die op WP punten, twee punten minder, genoegen moest nemen met de tweede plaats. Jarne met ook 5 punten kwam ten opzichte van Jip op WP een puntje te kort dus derde.

Negen van de 20 bekers (categorie H een beker minder) kwamen dus bij Paardensprongers terecht. Bijna de helft van de prijzen met een derde van het aantal deelnemers. Dus een prima clubprestatie!

Het aantal deelnemers viel zoals gezegd tegen. Misschien door de St. Nicolaas periode, dus voor volgend jaar met een betere planning vast meer deelnemers.

Uitslagen in de speelronden en standen zijn hier te vinden.

Foto's staan in ons fotoboek.

Persbericht Menterwolde


0 keer bekeken

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png