Winst en remise viertallen teams.

Vrijdag 4 maart 2022.

Voor onze beide NOSBO viertallen teams uitkomend in de tweede klasse A stond vanavond een thuiswedstrijd op het programma. Team 1 met Martijn Hardeman, Sjoerd Jan, Sjoerd en Johan Jorritsma trof het damesteam van SISSA IV. Team 2 met Martijn, Sake Jan, Jan Baptist en Pieter trof het team van HSP/Veendam II.

Een paar weken geleden verloor ons tweede team van SISSA IV maar vandaag wist team een de matchpunten in eigen huis te houden. Op bord vier won Johan met een mooie driedubbele aanval de partij. Op bord een kwam Martijn in een vastzittende stelling remise overeen met zijn tegenstandster. Sjoerd Jan maakte in het middenspel een misrekening op het tweede bord wat hem de partij kostte maar Sjoerd won een toren en daarmee de partij. Met de overwinning doet team een goede zaken in de tweede klasse A met de koppositie.


Team twee behaalde een zwaar bevochten remise tegen HSP/Veendam II. Pieter was op het vierde bord als eerste klaar. Hij kwam terecht in een pionnen toren eindspel die door beide spelers niet te winnen was. Martijn kwam niet lekker uit de opening op bord een. Naarmate de partij vorderde kwam hij steeds beter in de partij en dwong de witte stukken terug in verdedigende posities. Met een prachtige aanval gevolgd door dubbelschaak was er geen houden meer aan voor wit. Het wachten was op bord twee en drie waar Sake Jan en Jan terecht kwamen in een lastig middenspel. Het was tegen half 12 toen de beslissingen vielen. Op het bord van Jan kwam ook een pionnen/toren eindspel wat remise opleverde. Sake Jan kreeg een goed geplaatste aanval tegen die niet meer te verdedigen was. Met de 2 - 2 eindstand staat het team op de tweede plaats in de tweede klasse A. De stand is wel enigszins vertekend omdat niet alle teams een gelijk aantal wedstrijden heeft gespeeld. Op 17 maart speelt team twee uit bij Groninger Combinatie V. Ons eerste team gaat op 31 maart op bezoek bij HSP/Veendam III waarna ergens in april beide teams thuis de laatste wedstrijd speelt.

38 weergaven0 opmerkingen