top of page

Winst voor NJC team in de kruisfinales!

Vrijdag was het alweer tijd voor de kruisfinales van de NJC. Deze werden georganiseerd door Staunton. Ons team speelde na drie verliespartijen in een loodzware poule tegen het 1e team van Ten Boer.


Op het eerste bord speelde Berend tegen Daniël Sauchelli. Berend wist al snel een pion te winnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindspel met een kleine plus, waar Berend normaal gesproken prima mee overweg kan. In dit geval was het echter snel beslist toen hij een kwaliteit wist te winnen. Hiermee was het eerste bordpunt binnen.


Op bord twee speelde David een leuke partij tegen Joël; Greven, waarbij vooral zijn tegenstander er alles aan deed om er een mooie partij van te maken. Meteen in de opening werd het heel scherp nadat Joël Pg5 speelde. Volgens David was dit bij hem volledig bekend en was het erg slecht voor wit, maar daar dacht Stockfish toch anders over. Na Pg5 staat wit veel beter. Joël offert echter het verkeerde stuk op e6 waardoor David na een mooie combinatie een kwaliteit meer over weet te houden. Ook de pionstructuur is in zijn voordeel en vlak na Berend weet ook David het punt veilig te stellen. 2-0 voorsprong dus.

Na afloop werd de partij van David nog uitgebreid geanalyseerd en bleek dat de mooie combinatie toch niet helemaal correct was, maar dit hadden beide spelers over het hoofd gezien.


Op bord drie mocht Simon spelen tegen Elisa Oostinga. Helaas is het erg lastig gebleken om de partij te reconstrueren, maar het leek erop alsof het lang gelijk op ging. Vanwege de 2-0 voorsprong besloot Simon om genoegen te nemen met remise. Achteraf wist hij te vertellen dat hij dacht dat hij wel had kunnen winnen maar het risico niet wilde lopen omdat het er bij de partij van Imara niet heel goed uit zag voor Imara. Met dit resultaat was de overwinning dus binnen!


Tenslotte speelde Imara aan bord vier tegen Jan Steenstra. De opening ging gelijk op, maar in het middenspel krijgt Jan een grote kans om de h-pion van Imara te winnen, maar deze kans pakt hij niet. Als hij even later alsnog de pion probeert op te halen is het echter te laat en werkt het niet meer. Hierna weet Imara een stuk te winnen en dan lijkt het erop alsof het punt makkelijk binnen is. Het enige probleem is echter de klok. Imara had nog 5 minuten over tegenover 15 voor Jan. Het blijkt echter dat Imara de laatste tijd heel goed om kan gaan met weinig tijd op de klok en uiteindelijk weet ze ook het derde volle punt binnen te halen.

Hiermee komt de eindstand op 3.5 - 0.5 en dit betekend dat we in de finaleronde mogen spelen om de 5e plek in de NJC. De finaleronde is op 2 juni in de Hunzeborgh.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page