• Ronald van Nimwegen

NK E teams: team eindigt op de 16e plaats

Bijgewerkt: mei 30

Zaterdag 29 mei 2021.

We moeten een stukje terug in de tijd om de eerste NK finaleronde van het NK E teams terug te vinden. Op zaterdag 4 oktober wist het team "met de hakken over de sloot" zo melden we op de site, de finale ronde te bereiken. Het was de bedoeling om in januari fysiek verder te spelen maar door Corona ging dat helaas niet door

Vandaag gaat het team, met Melle als wisselspeler, online in de Hunzeborgh, de finale spelen. In de tussenstand staat het team nu op de 14e plaats. Alleen van de tegenstanders waartegen we de halve finale hebben gespeeld en ook geplaatst zijn, tellen de punten mee. We gaan zaterdag om 11.00 uur van start, met als eerste tegenstander HWP uit Haarlem. Helaas zijn toeschouwers niet welkom, maar iedereen kan op de hoogte blijven door het liveblog. Na iedere ronde volgt een update, zie het tijdschema.

We hopen met de volgende teamopstelling een top 10 positie te bereiken.

Bord 1: Eli Alia, 2: Imara, 3: Mehran, 4 Simon ronde 1,3,5 en 7 Melle 2,4 en 6.

In het blog ook reacties van de spelers.


Ronde 1: HWP E1 Haarlem- SC de Paardensprong E1 2 - 2

Mehran: ik win deze partij maar het was spannend ik stond 10 zetten helemaal vast maar door een paar fouten van hem heb ik gewonnen en ik zag zelf ook wat zetten over het hoofd. Helaas verliezen Imara en Simon. Eli Alia: mijn eerste partij won ik door met mijn toren een loper kon slaan die hij niet terug kon slaan, het leek erop dat hij door die zet een toren kon winnen door mijn dame te slaan maar met een tussenschaak kon ik met mijn aangevallen toren zijn toren slaan en won.

Ronde 2: SC de Paardensprong - VAS E1 Amsterdam 1.5 - 2.5

Eli Alia: in het begin zag het er niet zo goed uit omdat zij een toren van mij voor een loper wist te ruilen, gelukkig won ik genoeg pionnen om het weer gelijk te maken. uiteindelijk gaf zij een toren weg waardoor ik won. Mehran was als eerste klaar maar hij verloor helaas. Imara: ik stond 1 pion voor en het werd remise door drie keer dezelfde zet. Melle stond een toren voor maar kon het omzetten in punten.

Ronde 3: Caissa (Amsterdam) - SC de Paardensprong 2.5 - 1.5

Mehran speelt remise. Hij had twee pionnen voorsprong maar gaf zijn paard weg. Uiteindelijk bleef voor Mehran een koning over maar zijn tegenstander had alleen een paard. Elia Alia wint. Imara en Simon verliezen helaas. We hebben nu 40 minuten pauze.

pauze dus even ravotten

Ronde 4: SC de Paardensprong - Op Eigen Wieken (Leiden) 1 - 3

Mehran: ik win, bekijk deze partij meteen het lijkt gek maar het waren de beste zetten dus kijk hem zeker. Melle verliest. Imara en Eli Alia stonden heel goed maar kon de voorsprong niet verzilveren. Dus weer geen matchpunten erbij. Nog drie ronden te gaan.


Ronde 5: Almelo - SC de Paardensprong 1 - 3

De eerste winst van vandaag! Imara verliest op bord twee. De drie bordpunten komen van Eli Alia, Mehran en Simon. De top 10 in de eindstand is nog in zicht, we staan 8e.

Mooie mat van Simon

Ronde 6: SC de Paardensprong - Moira Domtoren (Utrecht) 1 - 3

Mehran: deze partij was goed nou ja de tegenstander gaf alles weg. ik had geluk. Elia Alia, Melle en Imara verliezen helaas. Op naar de laatste ronde.

Tussendoor even lekker ontspannen

Ronde 7: SC de Paardensprong - Voorschoten 1 - 3

Simon wint zijn tweede partij vandaag. Mehran scoorde goed vandaag maar verliest in de laatste ronde. Imara verliest ook haar partij. Jammer maar we weten dat ze achter een echt bord een stuk beter kan schaken. Dat geldt trouwens ook voor Simon. Elia Alia verliest ook.

We eindigen op de 16e en laatste plaats van Nederland in de finale ronde. In totaal deden in de voorronde 40 teams mee. Op zich een keurige prestatie want vier spelers (Imara, Mehran, Simon en Melle, dus een heel team in potentie) zijn dit jaar nog E'tje. In veel matches waren we wat ongelukkig vandaag en verloren we maar net de broodnodige matchpunten.

In de kleine zaal: verblijf voor ouders en kinderen die hun partij hebben gespeeld.


Kampioen werd ESV Eindhoven met een imposante score: 20 match en 37 bordpunten.

We hebben een leuke dag gehad in Buurtcentrum Hunzeborgh. Tot slot nog een serie impressiefoto's gemaakt door Martijn Hardeman.

We volgen de partijen in de kleine zaal

Levert een smerig clubshirt op113 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven