Zes Paardenspongers winnen 5 bekers op Staunton 150.

Bijgewerkt: mrt 2

Zondag 28 februari 2021.

Vanmiddag werd het afsluitende toernooi in het kader van Staunton 150 jaar gespeeld. Na twee schaakvarianten stond regulier schaken op het programma. Zeven ronden met 10 + 3 seconden op de klok. Zes Paardensprongers deden mee, wat minder dan de afgelopen toernooien maar dat mocht de pret niet drukken.

In de H categorie scoorde Azadeh een punt uit een vrije ronde maar het leverde toch een beker op voor de tweede plaats. Goed dat ze veel speelt op Lichess want daar leer je van. Voor haar is het de tweede beker tijdens de Staunton 150 cyclus. Haar broer Mehran viel voor de derde keer in de prijzen. Met 5 vijf punten werd Mehran weer derde. Jammer dat Mehran in de tweede ronde na dame winst de partij niet winnend kon afsluiten meer drie bekers is een hele mooie score. Ties won de D categorie met 4 vier punten en Elia Alia werd in deze categorie beste meisje. Matthias viel met 2.5 punten buiten de prijzen. Een categorie hoger legde Dagmar beslag op de 2e plaats. Hiermee verdiend ze 1 beker want dubbele bekers onder de meisjes worden niet uitgereikt.


Met dit laatste toernooi online op Lichess wordt de Staunton 150 cyclus afgesloten. Dank aan Anders Bay ( jeugdleider SG Staunton) en "onze" Martijn Hardeman voor de technische organisatie!

Morgen is het 1 maart, vorig jaar 29 februari. Het is dan een jaar geleden dat het laatste fysieke individuele toernooi werd gespeeld. We hopen dat we binnenkort weer los kunnen. Als het weer kan gaan we beginnen met het uitgestelde stappentoernooi, waarvan de bekers al een paar maanden in een doos staan en wachten op een nieuwe eigenaar.


Lees ook het verslag van Anders Bay op de NOSBO site.

Eindstand A t/m D

Eindstand E t/m H

40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven