Sc de Paardensprong is een zeer actieve jeugdvereniging met ongeveer 40 jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Op vrijdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, (16.15 tot 17.30 uur) geven wij schaaktraining in buurtcentrum de Hunzeborgh in Groningen. Onze trainers hebben veel ervaring in het geven van schaaklessen. Kinderen krijgen les in kleine groepjes van twee tot zes schakers. Daarna, rond 17.00 uur, wordt er gespeeld in de interne en bekercompetitie. Verder organiseren wij tussendoor leuke toernooien, zoals het Paardensprong Jeugdtoernooi, het Open Pupillenkampioenschap en het ouder-kind toernooi op de laatste clubmiddag.


Onze club is in 2006 opgericht en heeft inmiddels vele prijzen gewonnen. In 2013 werden wij bijvoorbeeld Nederlands kampioen met ons E-team (t/m 10 jaar) en in 2015 werd het team t/m 12 jaar ook Nederlands kampioen na een zinderende slotdag. Onze prijzenkast in de Hunzeborgh staat vol met prijzen die we met teamschaken hebben behaald. Naast al deze team titels hebben de clubleden veel eremetaal gewonnen op Grand - Prix toernooien. Op bijna ieder Nederlands kampioenschap zijn onze clubleden te vinden, herkenbaar in ons gele clubshirt. De club is dus goed vertegenwoordigd op toernooien en meestal is er een schaaktrainer aanwezig om de kinderen te begeleiden. Ook organiseert SC de Paardensprong in het voorjaar een eigen jeugdtoernooi, waar zo'n 150 schakers uit heel het land en Noord -Duitsland aan meedoen. Vanaf 2015 is het Zernike College in Haren de speellocatie voor dit toernooi.

Trainers, oudere jeugd en een aantal ouders spelen in de NOSBO-competitie een aantal externe wedstrijden tegen andere verenigingen uit de omgeving. Ook doen we mee aan de Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) waarvan we mede oprichter zijn. In 2016 bestonden we 10 jaar. In het kader van ons jubileum hebben we een jubileumboek uitgegeven. Het eerste exemplaar werd op 16 juni 2016 in ontvangst genomen door de burgemeester van Groningen Dhr. Den Oudsten. We kunnen rustig stellen dat we in al die jaren zijn uitgegroeid tot een van de succesvolste jeugdschaakclubs in Nederland!

 

Schaken is een hele leuke sport voor zowel jongens als meisjes. Het is bovendien goed voor je leerprestaties op school. Je leert vooruit denken en rekenen op het bord. Goed voor vakken als wiskunde en rekenen. Bewezen is dat schaken heel goed is voor je prestaties op school. Elk jaar organiseren we eind juni of eind augustus een kampeerweekend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag op camping de Vledders in Schipborg. In 2021 is het al de 10e keer dat we dit gezellige weekend organiseren.


Heb je belangstelling om te leren schaken? Kom dan een keertje kijken op onze clubmiddag*. Nieuwe leden mogen drie keer gratis kijken en meedoen. Stuur ons wel even een bericht via het contactformulier. Via dit formulier kun je ook meer informatie ontvangen omtrent het lidmaatschap van de club.

*Het kan voorkomen dat de club even geen ruimte heeft voor nieuwe leden. In dat geval kom je op de wachtlijst.

Over ons

Binnen het kader van preventie binnen onze club hebben de jeugdtrainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en volgen we de richtlijnen zoals opgesteld door het NOC*NSF

Bedankt! Bericht verzonden.

Onze trainersstaf 

IMG_9428.JPG

Ronald van Nimwegen 

IMG_9425.JPG

Bram Baptist

IMG_9420.JPG

Sjoerd van Soest

IMG_9426.JPG

Miryam Marmann

IMG_9422.JPG

Martijn van Nimwegen 

IMG_0451_edited.jpg

Hieke Ytsma

IMG_9419.JPG

Sjoerd Jan Burgsma

Sake-Jan.jpg

Sake Jan de Boer

IMG_9427.JPG

Niels van Nimwegen 

IMG_9423.JPG

Tom Kievits

Onze clubleden 

C Casper.JPG

Casper Hoogschagen

C Edgar.JPG

Edgar Kurves

C Kaj.JPG

Kaj Kremer

C Simon.JPG

Simon Kolijn

C David.JPG

David Kolijn

C Matei.JPG

Matei Crismaru

C Hedde.JPG

Hedde Duindam

C Lars W.JPG

Lars de Wal

Jarne.JPG

Jarne Blokzijl

Jip.JPG

Jip Oude Weernink

Z Pieter.JPG

Pieter van Nes

C Sebastian.JPG

Sebastian Marulanda Castillo

C Azedah.JPG

Azedah Sprong

C Lukas.JPG

Lukas Hasper

Rogier.JPG

Rogier Visser

C Matthias.JPG

Matthias Weening

C Mehran.JPG

Mehran Sprong

C Eli Alia.JPG

Eli Alia Jorritsma

C Ties.JPG

Ties Boers

C Sebastiaan.JPG

Sebastiaan van Kerkwijk

C Elliot.JPG

Elliot Horenberg

C Melle.JPG

Melle Hoogschagen

logo_paard-page-001.jpg

Bram Termaat

logo_paard-page-001.jpg

Tim Termaat

Aron.JPG

Aron Hardeman

Berend.JPG

Berend Visser

logo_paard-page-001.jpg

Charlotte Haveman

C Steph.JPG

Steph van der Schuur

logo_paard-page-001.jpg
logo_paard-page-001.jpg
logo_paard-page-001.jpg
Z Pim.JPG
Y Noe.JPG

Noe Oliveiro

Z Dagmar.JPG

Dagmar Luijkx

Z Jorn.JPG

Jorn Duindam

IMG_1115.JPG

Menko Damwichers

D Boaz.JPG

Boaz Bronswijk

Noud.JPG

Noud van der  Mark

logo_paard-page-001.jpg

Ruben Blokzijl

Y Anton.JPG

Anton de Korver

Y Romme.JPG

Romme de Korver

IMG_1113.JPG

Lisa Bronswijk

Maurits 1.jpeg

Maurits Hagen

Carlijn 1.jpeg

Carlijn Hagen

Onze ereleden

Eelke de Boer

Daan de Vetten

Lodewijk van Vliet

Silvan Heijnen

Ruben de Wolf