Sc de Paardensprong is een zeer actieve jeugdvereniging met ongeveer 35 jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 16 jaar. Op vrijdagmiddag (16.15 tot 17.30 uur) geven wij schaaktraining in buurtcentrum de Hunzeborgh in Groningen. Onze trainers hebben veel ervaring in het geven van schaaklessen. Kinderen krijgen les in kleine groepjes van twee tot zes schakers. Daarna, rond 17.00 uur, wordt er gespeeld in de interne en bekercompetitie. Verder organiseren wij tussendoor leuke toernooien, zoals het Paardensprong Jeugdtoernooi, het Open Pupillenkampioenschap en het ouder-kind toernooi op de laatste clubmiddag.


Onze club is in 2006 opgericht en heeft inmiddels vele prijzen gewonnen. In 2013 werden wij bijvoorbeeld Nederlands kampioen met ons E-team (t/m 10 jaar) en in 2015 werd het team t/m 12 jaar ook Nederlands kampioen na een zinderende slotdag. Onze prijzenkast in de Hunzeborgh staat vol met prijzen die we met teamschaken hebben behaald. Naast al deze team titels hebben de clubleden veel eremetaal gewonnen op Grand - Prix toernooien. Op bijna ieder Nederlands kampioenschap zijn onze clubleden te vinden, herkenbaar in ons gele clubshirt. De club is dus goed vertegenwoordigd op toernooien en meestal is er een schaaktrainer aanwezig om de kinderen te begeleiden. Ook organiseert SC de Paardensprong in het voorjaar een eigen jeugdtoernooi, waar zo'n 150 schakers op af komen. Vanaf 2015 is het Zernike College in Haren de speellocatie.

Trainers, oudere jeugd en een aantal ouders spelen in de NOSBO-competitie een aantal externe wedstrijden tegen andere verenigingen uit de omgeving. Ook doen we mee aan de Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) waarvan we mede oprichter zijn. In 2016 bestonden we 10 jaar. In het kader van ons jubileum hebben we een jubileumboek uitgegeven. Het eerste exemplaar werd op 16 juni 2016 in ontvangst genomen door de burgemeester van Groningen Dhr. Den Oudsten. We kunnen rustig stellen dat we in 10 jaar zijn uitgegroeid tot een van de succesvolste jeugdschaakclubs in Nederland!

 

Schaken is een hele leuke sport voor zowel jongens als meisjes. Het is bovendien goed voor je leerprestaties op school. Je leert vooruit denken en rekenen op het bord. Goed voor vakken als wiskunde en rekenen. Bewezen is dat schaken heel goed is voor je prestaties op school.

Heb je belangstelling om te leren schaken? Kom dan een keertje kijken op onze clubmiddag*. Nieuwe leden mogen drie keer gratis kijken en meedoen. Stuur ons wel even een bericht via het contactformulier. Via dit formulier kun je ook meer informatie ontvangen omtrent het lidmaatschap van de club.

*Het kan voorkomen dat de club even geen ruimte heeft voor nieuwe leden. In dat geval kom je op de wachtlijst.

Over ons

Binnen het kader van preventie binnen onze club hebben de jeugdtrainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en volgen we de richtlijnen zoals opgesteld door het NOC*NSF

Onze trainersstaf 

Ronald van Nimwegen 

Bram Baptist

Sjoerd van Soest

Miryam Marmann

Martijn van Nimwegen 

Hieke Ytsma

Sjoerd Jan Burgsma

Sake Jan de Boer

Niels van Nimwegen 

Tom Kievits

Onze clubleden 

Casper Hoogschagen

Edgar Kurves

Kaj Kremer

Simon Kolijn

David Kolijn

Matei Crismaru

Hedde Duindam

Lars de Wal

Jarne Blokzijl

Jip Oude Weernink

Pieter van Nes

Sebastian Marulanda Castillo

Azedah Sprong

Lukas Hasper

Rogier Visser

Matthias Weening

Mehran Sprong

Eli Alia Jorritsma

Ties Boers

Sebastiaan van Kerkwijk

Elliot Horenberg

Melle Hoogschagen

Bram Termaat

Tim Termaat

Aron Hardeman

Berend Visser

Charlotte Haveman

Steph van der Schuur

Julian Gerrits

Illias Faegh Derathshan

Lars Pos

Pim van Oord

Noe Oliveiro

Dagmar Luijkx

Jorn Duindam

Menko Damwichers

Boaz Bronswijk

Noud van der  Mark

Ruben Blokzijl

Anton de Korver

Romme de Korver

Maurits Hagen

Lisa Bronswijk

Carlijn Hagen

Eelke de Boer

Daan de Vetten

Lodewijk van Vliet

Silvan Heijnen

Ruben de Wolf

Onze ereleden

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Jeugdleider: Ronald van Nimwegen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png