top of page

Over ons

Sc de Paardensprong is een zeer actieve jeugdvereniging met ongeveer 40 jeugdleden in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Op vrijdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, (16.15 tot 17.30 uur) geven wij schaaktraining in buurtcentrum de Hunzeborgh in Groningen. Onze trainers hebben veel ervaring in het geven van schaaklessen. Kinderen krijgen les in kleine groepjes van twee tot zes schakers. Daarna, rond 17.00 uur, wordt er gespeeld in de interne en bekercompetitie. Verder organiseren wij tussendoor leuke toernooien, zoals het Paardensprong Jeugdtoernooi, het Open Pupillenkampioenschap en het ouder-kind toernooi op de laatste clubmiddag.


Onze club is in 2006 opgericht en heeft inmiddels vele prijzen gewonnen. In 2013 werden wij bijvoorbeeld Nederlands kampioen met ons E-team (t/m 10 jaar) en in 2015 werd het team t/m 12 jaar ook Nederlands kampioen na een zinderende slotdag. Onze prijzenkast in de Hunzeborgh staat vol met prijzen die we met teamschaken hebben behaald. Naast al deze team titels hebben de clubleden veel eremetaal gewonnen op Grand - Prix toernooien. Op bijna ieder Nederlands kampioenschap zijn onze clubleden te vinden, herkenbaar in ons gele clubshirt. De club is dus goed vertegenwoordigd op toernooien en meestal is er een schaaktrainer aanwezig om de kinderen te begeleiden. Ook organiseert SC de Paardensprong in het voorjaar een eigen jeugdtoernooi, waar zo'n 150 schakers uit heel het land en Noord -Duitsland aan meedoen. Vanaf 2015 is het Zernike College in Haren de speellocatie voor dit toernooi.

Trainers, oudere jeugd en een aantal ouders spelen in de NOSBO-competitie een aantal externe wedstrijden tegen andere verenigingen uit de omgeving. Ook doen we mee aan de Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) waarvan we mede oprichter zijn. In 2016 bestonden we 10 jaar. In het kader van ons jubileum hebben we een jubileumboek uitgegeven. Het eerste exemplaar werd op 16 juni 2016 in ontvangst genomen door de burgemeester van Groningen Dhr. Den Oudsten. We kunnen rustig stellen dat we in al die jaren zijn uitgegroeid tot een van de succesvolste jeugdschaakclubs in Nederland!

 

Schaken is een hele leuke sport voor zowel jongens als meisjes. Het is bovendien goed voor je leerprestaties op school. Je leert vooruit denken en rekenen op het bord. Goed voor vakken als wiskunde en rekenen. Bewezen is dat schaken heel goed is voor je prestaties op school. Elk jaar organiseren we eind juni of eind augustus een kampeerweekend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag op camping de Vledders in Schipborg. In 2021 is het al de 10e keer dat we dit gezellige weekend organiseren.


Heb je belangstelling om te leren schaken? Kom dan een keertje kijken op onze clubmiddag*. Nieuwe leden mogen drie keer gratis kijken en meedoen. Stuur ons wel even een bericht via het contactformulier. Via dit formulier kun je ook meer informatie ontvangen omtrent het lidmaatschap van de club.

*Het kan voorkomen dat de club even geen ruimte heeft voor nieuwe leden. In dat geval kom je op de wachtlijst.

Binnen het kader van preventie binnen onze club hebben de jeugdtrainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en volgen we de richtlijnen zoals opgesteld door het NOC*NSF

Contactformulier

Bedankt! Bericht verzonden.

Onze trainers

IMG_1530.JPG

Ronald van Nimwegen 

IMG_1489.JPG

Bram Baptist

IMG_1493.JPG

Sjoerd van Soest

IMG_1528.JPG

Miryam Marmann

IMG_1496.JPG

Martijn van Nimwegen 

IMG_1488.JPG

Tom Kievits

IMG_1494.JPG

Sjoerd Jan Burgsma

IMG_1491.JPG

Sake Jan de Boer

logo_paard-page-001.jpg
IMG_1492.JPG

Onze clubleden 

Onze ereleden

Z Pieter.JPG

Pieter van Nes

2022

Z Lars.JPG

Lars Pos

2022

Z jip.JPG

Jip Oude Weernink

2022

Aron_JPG.webp

Aron Hardeman

2022

logo_paard-page-001.jpg

Eelke de Boer

2015

logo_paard-page-001.jpg

Daan de Vetten

2016

logo_paard-page-001.jpg

Lodewijk van Vliet

2016

logo_paard-page-001.jpg

Silvan Heijnen

2016

logo_paard-page-001.jpg

Ruben de Wolf

2019

bottom of page