ScdePaardensprongjeugdtoernooi

Zaterdag 9 februari is het zover, het 10e SC de Paardensprong Jeugdtoernooi!

We gaan het jubileum groots vieren met een extra mooie herinnering voor alle jeugdspelers, weer hele mooie prijzen voor de winnaars, en nieuw en alleen voor deze editie een toernooi voor schaakouders. Als klap op de vuurpijl een hele mooie prijs: maak kans op een 3D geprint schaakbord en stukken.

Een filmpje hoe een 3D printer het maakt zie je later op onze site.

De vaste onderdelen zijn er natuurlijk ook weer: verloting voor de prijsuitreiking, schaakpuzzels in het programmaboekje met mooie prijzen en de schaakwinkel van Jozias met speciale aanbiedingen en heel veel meer. Dat plaatsen we later op de site. Het grootste Jeugdtoernooi in Noord – Nederland mag je dit jaar zeker niet missen! Iedereen is welkom, clubschakers, schoolschakers, van beginners tot ver gevorderden. Je speelt gedurende het toernooi tegen gelijkwaardige tegenstanders met evenveel punten als jezelf.

Informatie

Wanneer: Zaterdag 9 februari 2019.

Waar: Harens Lyceum (Zernike College), Kerklaan 39, 9751 NP Haren.

Volop parkeergelegenheid direct naast speellocatie

Hoe laat: Aanmelden van 10.45. tot 11.15 uur. Start toernooi 11.30 uur

Prijsuitreiking 17.30 uur.

Inleg: € 6.- jeugdspelers, schaakouders € 4.-

Catering: In eigen beheer een uitgebreide catering tegen kindvriendelijke prijzen.

Toernooi telt mee voor je KNSB/NJR rating.

Jeugdspelers kunnen meedoen in twee groepen:
 
Topgroep

Minimale rating KNSB of NJR 1150 op moment van opgave

Speelschema: 25 minuten p.p.p.p. + 3 seconden per zet.

6 ronden Zwitsers.

Maximaal 20 deelnemers, vol is vol. Geef je op tijd op!

Geldprijzen voor de eerste 5 in het eindklassement.

Wisselbeker voor de winnaar.

 

Opengroep

Iedereen mag deelnemen in deze groep, ongeacht je rating en ook als je geen rating hebt. Ook kinderen die op school of thuis les krijgen.

Speelschema: 15 minuten p.p.p.p (+ 3 seconden per zet voor de borden 1 t/m 20)

8 ronden Zwitsers.

Wisselbeker voor de winnaar. 

5 Prijzen in alle categorieën:

Categorie H geboortejaar 2012 en jonger

Categorie G geboortejaar 2011

Categorie F geboortejaar 2010

Categorie E geboortejaar 2009

Categorie D geboortejaren 2007 - 2008

Categorie C geboortejaren 2005 - 2006

Categorie A & B geboortejaren 2000 - 2004

Prijzen voor de beste meisjes per leeftijdscategorie.

Drie extra prijzen voor de beste niet-clubspelers.

 

Schaakouder toernooi

Wordt schaakvader of schaakmoeder van het jaar, of schaakouder! Doe mee!

Alleen ouders waarvan een kind (eren) aan het toernooi meedoet kunnen zich inschrijven via het online inschrijfformulier.

Schaakvaders en moeders spelen apart in twee groepen.

Speelschema: 15 minuten p.p.p.p.   5 ronden Zwitsers.

3 prijzen voor de schaakvaders en voor de schaakmoeders.

Winnaars worden schaakvader en schaakmoeder van het jaar, wie wordt schaakouder van het jaar? Beide winnaars spelen 1 partij tegen elkaar voor deze titel. Loting bepaalt wie met wit gaat spelen. De winnaar mag zich schaakouder van het jaar noemen. Natuurlijk is er een mooie prijs voor de schaakouder van het jaar.

Winnaars door de jaren heen 

ScdePaardensprongtoernooi

2009: Jorden van Foreest (SC Unitas) 

2010: Gerbert Leefting (SC Assen)

2011: Adrian Kuiper (SC Leek) 

2012: Lucas van Foreest (SC Unitas)

2013: Ruben van Bourgonjen (SCdePaardensprong/DAC) 

2014: Eelke de Boer (SCdePaardensprong) TOPgroep

2014: Ingmar van der Schuur (Sc Groningen) OPENgroep

2015: Edgar Muradian (ScepU) TOPgroep

2015: Jeldert Visser (SV Gorredijk) OPENgroep

2016: Jonas Hilwerda (Staunton) TOPgroep

2016: Tristan van der Schaaf (Zwols Schaakgenootschap) OPENgroep 

2017: Thijmen Nawijn (Staunton) TOPgroep

2017: Kilian Goldbeck (SC Aurich) OPENgroep

2018: Daan Noordenbos (SC Ten Boer) TOPgroep

2018: Line Bruggink (SC Assen) OPENgroep

2019: …… TOPgroep

2019: …… OPENgroep 

Am Sonnabend, den 9. Februar 2019 ist es wieder so weit: Das 10. SC de Paardensprong Jugendturnier findet statt! Wir werden dieses Jubiläum feiern mit einer besonders schönen Erinnerung für alle Jugenlichen, tollen Preisen für die Gewinner und, einmalig zu diesem besonderen Anlass, einem Turnier für die Schacheltern. Als Krönung des Ganzen ein ganz besonderer Preis: ein im 3D-Druck erstelltes Schachbrett mit Figuren.

Einen Film darüber, wie ein 3D-Drucker arbeitet, kann man später auf unserer Seite sehen. Natürlich gibt es auch wieder die bekannten Dinge: eine Verlosung vor der Preisverleihung, Schachpuzzles im Programmheft mit schönen Preisen und den Schachstand von Jozias mit besonderen Angeboten und vieles mehr. Das werden wir später auf der Seite bekannt geben.

Das größte Jugendturnier in den nördlichen Niederlanden darfst Du dieses Jahr auf keinen Fall verpassen! Alle sind willkommen: Vereinsspieler, Schulschachspieler, vom Anfänger bis zum Fortgeschrittenen. Du spielst während des Turniers gegen ebenbürtige Spieler mit genauso viel Punkten wie Du.

Information

Wann: Sonnabend  9. Februar 2019.

Wo: Harens Lyceum (Zernike College), Kerklaan 39, 9751 NP Haren.

Ausreichend Parkplätze direkt neben dem Spielort.

Wie spät: Anmeldung von 10.45. bis  11.15 Uhr. Turnier beginn 11.30 Uhr.

Siegerehrung 17.30 Uhr.

Startgeld: € 6.- Jugendliche, Schacheltern € 4.-

Verpflegung: Preisgünstige Erfrischungen und Snacks

Das Turnier wird für niederländische Ratung ausgewertet.

 

 Anmeldung

Bis Freitag den 8. Februar 20.00 Uhr über das Online – Formular auf der Website: www.scdepaardensprong.nl

Deine Anmeldung findest Du auf der Teilnehmerliste.

Anmeldung per E-mail ist auch möglich:

paardensprongjeugdtoernooi@gmail.com

 

Online Ergebnisse sind nach jeder Spielrunde auf der Website verfügbar.

 

 

Teilnahme in Zwei Gruppen:
Spitzengruppe

Rating von mindestens DWZ/JWZ/KNSB oder NJR 1150 zum Zeitpunkt der Anmeldung

Modus: 25 Minuten pro Person und Partie + 3 Sekunden Aufschlag pro Zug.

6 Runden Schweizer System. Maximal 20 Teilnehmer.

Geldpreise für die ersten 5 Plätze.

Wanderpokal für den Gewinner.

 

Offene Gruppe

Jeder darf teilnehmen. Auch Schuhlspieler!

Modus: 15 Minuten p.p.p.p (+ 3 Secunden pro Zug für den bretten 1 bis 20)

8 Runden Schweizer System  .

Wanderpokaal für den Gewinner 

5 Siegerpokale in allen Alterklassen:

Kategorie H Geburtsjahr 2012 en jonger

Kategorie G Geburtsjahr 2011

Kategorie F Geburtsjahr 2010

Kategorie E Geburtsjahr 2009

Kategorie D Geburtsjahre 2007 - 2008

Kategorie C Geburtsjahre 2005 - 2006

Kategorie A & B Geburtsjahren 2000 - 2004

Siegerpokale für das beste Mädchen pro Alterklasse.

Drei Siegerbokale für vereinlose Spieler.

 

Schacheltern Turnier

Werde Schachmutter oder Schachvater des Jahres! Spiel mit!
Nur Eltern eines Kindes, das am Turnier teilnimmt, können sich über
unser Online-Formular anmelden.
Schachmütter und -väter spielen in zwei getrennten Turnieren.
Bedenkzeit: 15 Minuten pro Spieler und Partie bei 5 Runden Schweizer System.
Jeweils drei Preise für die Schachmütter und Schachväter.
Die Siegerinnen und Sieger werden Schachmutter bzw. Schachvater des Jahres.
Der Sieger und die Siegerin spielen eine Partie um den Titel
"Schaakouder van het jaar". Die Farbe wird für diese Partie ausgelost.
Natürlich gibt es auch hier einen tollen Preis.

 

Stiegerliste in 9 jahren

ScdePaardensprongtoernooi

2009: Jorden van Foreest (SC Unitas) 

2010: Gerbert Leefting (SC Assen)

2011: Adrian Kuiper (SC Leek) 

2012: Lucas van Foreest (SC Unitas)

2013: Ruben van Bourgonjen (SCdePaardensprong/DAC) 

2014: Eelke de Boer (SCdePaardensprong) TOPgroep

2014: Ingmar van der Schuur (Sc Groningen) OPENgroep

2015: Edgar Muradian (ScepU) TOPgroep

2015: Jeldert Visser (SV Gorredijk) OPENgroep

2016: Jonas Hilwerda (Staunton) TOPgroep

2016: Tristan van der Schaaf (Zwols Schaakgenootschap) OPENgroep 

2017: Thijmen Nawijn (Staunton) TOPgroep

2017: Kilian Goldbeck (SC Aurich) OPENgroep

2018: Daan Noordenbos (SC Ten Boer) TOPgroep

2018: Line Bruggink (SC Assen) OPENgroep

2019: …… TOPgroep

2019: …… OPENgroep 

Contact

Clubmiddag: vrijdagmiddag 16:15 - 17:30 

Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh

Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB, Groningen

Email: a.r.vannimwegen@hetnet.nl

Tel: 06-10039868 

KvK: 56506058

Iban: NL23 INGB 0000 708870

t.n.v. SC de Paardensprong 

Sponsoren

© Sc de Paardensprong

sklogo-matte.png