top of page

Oplossingen schaakpuzzels mat in 2:

  1. Tc1+ Kd2 T6c2#

  2. Dxb8+ Kd7 Lb5# (of Txb8 Lb5#)

  3. e1=P+ Kh2 f1=P#

  4. f5 e6 Dd6# (of elke andere zet van wit gevolgd door 0-0-0#! (Td8#))

  5. f4 Toren ergens heen gevolgd door Dh8#, Dxh1#, Tb1# of Txb1#

  6. b8=P Ld8 Df7# (of elke andere loperzet gevolgd door Dc8# of Torenzet gevolgd door Dg8#, Dxg8# of Dd7#)

  7. Pa4 Kxa4 Db3# (Kxc6 Dd7# of Ka6 Lc4#)

  8. Kc4 en mat volgt met De3#, Db6#, Kxd3#, Kxd4#, Kxc5#, Kxb5#

17.30 uur. De winnaars zijn bekend!

09-03 15:00

Inmiddels is de vijfde ronde begonnen in de open groep. Bovenin is het nog steeds erg spannend. De groep met koplopers met een 100% score geslonken tot 7 spelers. Ook in de verschillende leeftijdscategorieen is het erg spannend. In de open groep zijn er nog 2 spelers over met de volle buit: Luka en Hendrik. Zij spelen in de vierde ronde tegen elkaar. Achter deze twee spelers volgt een groep met maar liefst 7 spelers met 2/3! 

De fotogalerij heeft ook weer een kleine update gehad.

09-03 13:40:

Inmiddels zitten de eerste twee rondes erop in de open groep en de topgroep. De derde ronde is in volle gang in de open groep. Alle ratingfavorieten maken het tot nu toe waar. Maarliefst 31 spelers hebben nog de volle 100% score met 2/2. In de top groep is de derde ronde net van start gegaan. Hier zjin slechts vier spelers die nog een 100% score hebben weten te halen.

Ook de schaakouders zijn inmiddels begonnen met de strijd om de schaakouder van het jaar!

Onderaan de pagina staat een sfeerimpressie van het toernooi. Deze zal gedurende het toernooi aangevuld worden.

 

08-03 Vanmiddag de school helemaal ingericht voor het toernooi. Ook Jozias is aanwezig met zijn superleuke schaakwinkel. We zijn er helemaal klaar voor.  Als je de school binnenloopt zijn er drie aanmeld tafels: Achternaam A t/m K en L t/m Z. Spelers in de topgroep en Duitse deelnemers hebben een aparte tafel. We spelen op de eerste verdieping van de school. De trap links als je vanuit de ruime kantine komt, gaat naar de open groep lokalen 2 t/m 7. De rechtertrap naar lokaal 1 open groep, de topgroep en het schaakouder toernooi. Wil je als ouder toch meedoen aan dit toernooi dan kan dat morgen nog bij de aanmeldingen. De lokalen zijn stiltegebied waar ouders rustig mogen kijken. Zet wel je telefoon uit. De ruimten voor de lokalen zijn fluitergebied. Tot morgen in Hoogezand, team SC de Paardensprong.

07-03 Welkom op de website van ScdePaardensprong. In verband met het Scdepaardensprong Jeugdtoernooi beschikt onze website momenteel over een aangepaste versie.

07-03 In dit liveblog volgt zaterdag in stappen een live verslag. Je kunt je nog opgeven voor het grootste jeugdtoernooi van Noord - Nederland tot vrijdag 8 maart 20.00 uur. Dan stopt de inschrijving voor de Open en Topgroep. Ouders: als je toch wilt meedoen aan het ouder toernooi dan kan je bij de aanmelding je deelname nog even doorgeven. 

Inschrijven kan via de NOSBO site.

bottom of page