top of page

Perfect weer tijdens 12e kampeer weekend

Vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2023.

Het is alweer ons 12e SC de Paardensprong kampeer weekend. Voor de 9e keer waren we te gast op de fantastische camping de Vledders. Een terugkerend verschijnsel elk jaar: wat voor weer krijgen we. In alle jaren dat we op kamp zijn geweest hadden we altijd geluk. Eigenlijk is het weekend nooit in het water gevallen. Daags voor vertrek was het weer niet best met veel regenbuien maar op vrijdag zou het weer de goede kant op gaan. En dat gebeurde met elke dag een graadje of 23, de perfecte temperatuur voor een weekend vol met activiteiten. De avonden en nachten waren fris maar zodra de zon onderging was het goed toeven bij het kampvuur, en s'morgens was het snel goed toeven met de zon erbij. Als we nu kijken naar de temperaturen volgend weekend met bijna dagelijks 30 graden, dan kan je rustig zeggen we hebben weer geluk gehad. Met zulke temperaturen is het gewoon te heet om lekker met activiteiten bezig te zijn. Nieuw in de 12e editie: een aantal oud clubleden waren ook uitgenodigd. Voor Jip, Lars, Pieter en Aron op verschillende plaatsen in het land studerend, was het een soort reünie en heel leuk voor iedereen om ze weer eens te zien.

Vrijdag konden we vanaf 13.00 uur op de camping terecht, wat goed uitkwam want het was het laatste weekend van de zomervakantie. De meeste kinderen waren om 16.00 uur op de camping dus konden we de heide op voor levend Stratego, een van de toppers in ons programma. Hierover gesproken, het programma hebben we tijdens de vakantie aangepast met enkele nieuwe onderdelen. Na terugkeer op de camping stond een Chinese maaltijd op het programma. Deze bestellen we ruim op tijd zodat we de gerechten meteen kunnen meenemen. De Chinees in Zuidlaren was weer blij met onze order. Na het eten een paar uurtjes vrije tijd voordat we gingen Weerwolven in twee groepjes. De basisschoolkinderen waren als eerste aan de beurt. Toen zij zich klaarmaakten om naar bed te gaan was het de tijd voor de middelbare scholieren. Uiteraard ontbraken de Marshmallows niet. Tegen half een lagen de middelbare scholieren er ook in. Wij, de organisatie en oud clubleden genoten nog even bij het kampvuur.

Na het ontbijt zaterdagmorgen met heel veel Bolletje producten die we gesponsord kregen van de vader van Wart (waarvoor dank!) was het tijd voor de klassieker de theezakjes race. Zes team maakten Zuidlaren bijna drie uur onveilig. Martijn en Ronald togen intussen naar Albert Heijn om de voorraden aan te vullen. De opbrengst was wat minder dan voorgaande jaren maar de kinderen hadden bijna allemaal iets om mee naar huis te nemen. Na bijna drie uur lopen is een lunch met broodjes knakworst heel lekker! In de middag een nieuw spel in het programma de escape room. Een aantal trainers, club en oud clubleden hadden dit voorbereid. Ons gebouw werd hermetisch afgesloten waarna zes team om de beurt opdrachten moesten oplossen om zo de code te vinden van het hangslot om uit het gebouw te komen. Het ene team deed er langer over dan het andere en een aantal teams wisten de juiste code niet te vinden. Maar iedereen had plezier in dit nieuwe onderdeel. Voor herhaling vatbaar!

Zaterdag eind van de middag natuurlijk de BBQ verzorgt door Ali en Martijn met saté stokjes, hamburgers, friet, appelmoes komkommer en meloen, welke iedereen zich goed liet smaken. Na zonsondergang was het tijd voor het smokkelspel in de bosrand bij de camping. Voor de basisschool kinderen was het daarna al te laat om nog te Weerwolven maar de zakjes chips maakten veel goed.

Na het ontbijt op zondagmorgen weer iets nieuws: kanovaren in Kiel-Windeweer op het Annerveensche Kanaal. We kozen ervoor om dit onderdeel alleen voor de middelbare scholieren te doen omdat zij meer kracht hebben om ruim drie uur te varen. De basisschool kinderen gingen zwemmen in het subtropische zwembad in Veendam. Tegen vier uur waren de groepen weer terug op de camping waar voordat iedereen zijn spullen ging inpakken we verrast werden door de vader van Brandon. Brandon was vandaag jarig en als traktatie was er voor iedereen gebak. Wat een mooie afsluiting van een geweldig kampeer weekend!

De weekend quiz, ook een vast onderdeel in het programma ging dit jaar niet door. De quiz vragen hadden we mee als reserve bij slecht weer. De vragen laten we liggen tot volgend jaar.

Dank aan de ouders die ons geholpen hebben met het rijden naar het kanovaren en zwembad. Speciale dank aan Eline, Erszi, Ali en Simon die als meereizende ouders ons enorm hebben geholpen.

Mede dankzij de opbrengsten uit de Grote Clubactie was dit kampeer weekend weer mogelijk!

Voor volgend jaar hebben we de camping weer gereserveerd. Ons 10e kampeer weekend op de Vledders is van 30 augustus t/m 1 september. Die 10e keer, daar gaan we zeker iets speciaals van maken.

Link naar de foto's:

82 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page