top of page

Doe mee met het 13e SC de Paardensprong Jeugdtoernooi

Zondag 28 januari 2024.

Op zaterdag 9 maart is het zover, het 13e SC de Paardensprong Jeugdtoernooi! De inschrijving is een week of drie geleden geopend en inmiddels zijn al bijna 100 aanmeldingen binnen. Dit toernooi heeft geen maximum aantal deelnemers. Er kunnen als we materialen genoeg hebben, meer dan 150 kinderen meedoen. Zes jaar lang werd het toernooi gespeeld in het Zernike College in Haren. Dit jaar spelen we voor het eerst in een nieuwe, hele mooie locatie het Dr. Alleta Jacobs College in Hoogezand. In de school hebben we nog meer ruimte voor ons toernooi met o.a. een veel grotere kantine dan in Haren. Met parkeerplaatsen voor de school en vlak bij de snelweg A7 een fantastische locatie voor het grootste Jeugdtoernooi van het Noorden. Voor de kinderen die uit Duitsland komen is Hoogezand een stuk dichter bij huis. Er staan al behoorlijk wat oosterburen op de deelnemerslijst.Net als voorgaande edities hebben we een topgroep waar je op moment van opgave minimaal KNSB rating 1150 voor nodig hebt. Er zijn in deze groep mooie geldprijzen te verdienen. In de open groep kan iedereen meedoen: clubschakers, schoolschakers, huisschakers enz. Er wordt gespeeld in een groep met acht ronden Zwitsers. Je speelt dan in iedere ronde tegen iemand die net zoveel punten heeft als jij. In elke leeftijd categorie zijn minimaal vijf hele mooie bekers te winnen. Voor de ouders is er ook schaakvermaak. Zij, maar ook opa's en oma's van de kinderen nodigen we uit om mee te doen met het schaakouder toernooi. De enige regel is dat je kind wel mee moet doen met het toernooi.

Voor alle deelnemers is er een leuke herinnering. Alle deelnemers krijgen bij binnenkomst een programma boekje met schaakpuzzels waar na inlevering leuke prijzen mee te verdienen zijn. Iedereen krijgt ook een wificode. Kortom alle ingrediënten om er een fantastische dag van te maken. Onderstaand nog meer informatie:


Na zes jaar Zernike College in Haren is het SC de Paardensprong Jeugdtoernooi verhuisd naar een nieuwe locatie: het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Een geweldige nieuwe speellocatie met voor de school een ruime parkeergelegenheid. In de eveneens ruime kantine is plaats voor de deelnemers en ouders. Op de eerste etage bevinden zich de speellokalen. Als het toernooi is afgelopen vindt de prijsuitreiking plaats in de spiegelzaal waar de winnaars kunnen worden toejuicht.

Net als in voorgaande edities wordt er gespeeld in twee groepen:

Topgroep: minimale KNSB/DWZ/JWZ-rating: 1150 bij moment van opgave.

Open groep: voor iedereen, clubleden, scholieren, huisschakers, online schakers. Spelers met meer dan 1150 KNSB/DWZ/JWZ-rating mogen ook in deze groep meedoen.

Tijdens het toernooi speel je tegen gelijkwaardige tegenstanders. Het toernooi telt mee voor je KNSB-rating.

Schaakoudertoernooi: ook in deze editie mag dit toernooi natuurlijk niet ontbreken. Hieraan mogen ook opa’s en oma’s meedoen. Voorwaarde: kind of kleinkind moet meedoen met aan het toernooi. Ook dit toernooi is open. Je hoeft geen KNSB-rating te hebben. Heb je die wel dan is meedoen alleen mogelijk met een rating lager dan 1500. Vaders/opa’s en moeders/oma’s spelen (bij voldoende deelname) in aparte groepen. De winnaars spelen tegen elkaar om de titel Schaakouder van het jaar.

 

Informatie:

Wanneer: zaterdag 9 maart 2024

Waar: Dr. Aletta Jacobs College, Laan van de Sport 4, 9603 TG Hoogezand

Parkeren: vlak voor de school

Hoe laat: Aanmelden van 10.00-11.10 uur. 

Start toernooi 11.30 uur, start Schaakoudertoernooi: 13.30 uur.Prijsuitreiking: +/- 17.30

Inleg: Open groep € 7.-, Topgroep € 10,-

Schaakouder toernooi € 4.-

Catering: In eigen beheer. Koffie/thee € 1.-, Cake € 0,50, Frisdrank diverse soorten blikje € 1,-, Snoepzakje of chips diverse soorten € 1,-, Tosti/ broodje knakworst (ook vegetarisch) € 1,50.

 


Pinnen/contactloos betalen is mogelijk bij de aanmelding en bij de catering vanaf 11.30 uur.


Inschrijven:Je ontvangt een bevestiging.


Ben je benieuwd wie er allemaal meedoen? Dan vind je hier de deelnemers topgroep en op deze lijst staan de deelnemers in de open groep. De schaakouders staan op een apart formulier.


Of via mail: pjt2024Hoogezand@gmail.com Onder vermelding van: voor- en achternaam, M/V, geboortedatum, KNSB rating, evt. schaakclub en in welke groep je wilt spelen. Je ontvangt een bevestiging.

Dit mailadres kan je ook gebruiken om je af te melden bij bijv. ziekte. Inschrijving sluit op vrijdag 8 maart 20.00 uur. Inschrijven op de wedstrijddag is niet mogelijk.

Op onze site www.scdepaardensprong.nl worden tijdens het toernooi de indelingen, standen en foto´s geplaatst.

Contact: telefoonnummer bij opgave en tijdens het toernooi: 06-10039868


Speelschema: Topgroep: 6 ronden Zwitsers, 25 minuten + 3 seconden per zet p.p.p.p.

 

Open groep: 8 ronden Zwitsers. Borden 1 t/m 20: 15 minuten + 3 seconden per zet p.p.p.p. Overige borden: 15 minuten p.p.p.p.

 

Schaakoudertoernooi: 5 ronden Zwitsers, 15 minuten p.p.p.p. Finale 15 minuten + 3 seconden per zet.Prijzen:


Topgroep: geldprijzen

1e plaats € 75,-

2e plaats € 60,-

3e plaats € 40,-

4e plaats € 25,-

5e plaats € 10,-

 

Open groep:

Bekers in alle categorieën, afhankelijk van het aantal deelnemers (minimaal 5 per categorie). Categorie H geboortejaar 2017 en jonger

Categorie G geboortejaar 2016

Categorie F geboortejaar 2015

Categorie E geboortejaar 2014

Categorie D geboortejaren 2013 en 2012

Categorie C geboortejaren 2011 en 2010

Categorie A & B geboortejaren  2009 t/m 2006


Schaakoudertoernooi:

3 Bekers voor schaakmoeders, 3 bekers voor schaakvaders, Beker voor schaakouder van het jaar.


 79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page