top of page

Yuan Li plaatst zich met 2e plaats voor Nationale Pupillen Dag, cat. F!

Zaterdag 20 april 2024.

Op de NOSBO Pupillendag, vandaag in Hoogekerk, deden twee Paardensprongers mee. Beiden in de F categorie t/m 9 jaar. Dat aantal van onze club is wat lager dan jullie gewend zijn, maar een aantal konden niet meedoen en we hebben in de allerjongste categorie een klein groepje clubleden. Maar daar wordt druk aan gewerkt. Met name in de 15.20 groep komen veel jonge spelers binnen. Volgend seizoen komt er nog meer aanwas, dus ziet het er voor de komende jaren weer goed uit.Azadeh en Dieuwke van SC Hoogeveen waren de twee meisjes in deze leeftijd klasse, waarin negen ronden werden gespeeld. Hun onderlinge match werd remise en beiden wonnen een van de andere partijen. Dus volgde vlugger partijen voor een NK ticket later in het seizoen in Spijkenisse. De eerste partij ging nar de Hoogeveense. In de tweede partij, ook weer goed in beeld door de live came zag ik, denk ik, Azadeh een claim doen dat de tegenstandster haar stuk had aangeraakt waarna dame winst het gevolg zou zijn. En dus misschien de partij. Die claim werd om voor mij nog onduidelijke reden niet gehonoreerd. Vreemd! Na de claim verloor Azadeh de partij helaas, dus geen NK ticket.


Succes was er wel voor Yuan Li. Hij blijft maandelijks progressie maken en dat zag je vandaag teug in de scores. Acht partijen wist hij te winnen. Tegen Thijmen van SC Ten Boer in een lange en spannende partij, ging Yuan Li, wel met materiaal achterstand door de klok.

Maar een tweede plaats en NK ticket is natuurlijk een superprestatie. Mede omdat Yuan Li pas een jaartje bij de club spel en enorme potentie heeft om een hele goed schaker te worden. Straks op het NK kan hij bewijzen hoe hij er landelijk voor staat. We gaan het natuurlijk op de voet volgen en wat gerichte training geven. Gefeliciteerd Yuan Li!
24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page