top of page

Kwalificatieweekend Apeldoorn levert eerste NK ticket op!

Bijgewerkt op: 23 nov. 2023


Imara is 3e bij de C meisjes en heeft zich geplaatst voor het NK!

Afgelopen weekend was in Apeldoorn het eerste kwalificatietoernooi voor het NK ABC wat in de meivakantie in Hoogkerk plaats zal vinden. Van onze club deden Kaj, Mehran, Carlijn en Imara een poging om zich voor het NK te kwalificeren. Op vrijdagavond is Sjoerd met deze groep afgereisd naar Apeldoorn.

Vlak oor vertrek op het station (foto Martijn Hardeman)

De heenreis met de trein verloopt soepel, maar de buschauffeur in Apeldoorn blijkt ziek te zijn of zich verslapen te hebben ofzo, want de bus die we moesten hebben is nooit op komen dagen. Omdat de bussen helaas niet zo vaak gaan moeten we een uur wachten. Een uur wachten, terwijl de bus die we moeten hebben gewoon een stukje verderop geparkeerd staat. Als de chauffeur dan eindelijk ontwaakt is uit zijn winterslaap kunnen we onze laatste etappe naar het huisje afmaken. In het huisje wordt nog even snel een 3-gangen diner gekookt (Mehran en Carlijn bedankt), waarna het tijd is om te gaan slapen. Zaterdag staan er immers 4 (vier!) zware partijen op het programma.


Op zaterdag zijn we ruim op tijd voor de inschrijving en de eerste ronde. Het is alleen nog even wachten op de indelingen. Omdat het even duurt voordat de indelingen online staan en er alleen printjes hangen met de indeling in de speelzaal duurt het even voordat iedereen op zijn plek zit.

Kaj en Carlijn zijn klaar voor de eerste ronde

Als de eerste ronde begonnen is kan Sjoerd beginnen aan het liveblog. Hierin staan korte verslagen van de gespeelde partijen. Mocht je het niet gevolgd hebben dan staan hier nog even de uitslagen van zaterdag op een rijtje:


Ronde 1:

Shinsaku Okita (1794) - Mehran Sprong 1 - 0

Kaj Kremer - Matthieu Guillaumond (1826) 0 - 1

Philippe Krylov (1873) - Carlijn Hagen 1 - 0

Mara Madularea (690) - Imara Hardeman 0 - 1


Ronde 2:

Sven Winter (1771) - Kaj Kremer 0.5 - 0.5

Enzo Garay (1274) - Mehran Sprong 1 - 0

Carlijn Hagen - Levi Weissgerber (geen rating bekend) 0 - 1

Imara Hardeman - Sarah-Joy Koorevaar (1183) 0 - 1


Ronde 3:

Kaj Kremer (1765) - Karsten Dam 0 - 1

Polina Kulikova (1601) - Carlijn Hagen 0 - 1

Thao Luong (1505) - Imara Hardeman 0.5 - 0.5

Mehran heeft een bye


Ronde 4:

Mehran Sprong - Elise Knobbe (1710) 0 - 1

Carlijn Hagen - Jools de Boer (716) 1 - 0

Jayden Breider (1480) - Kaj Kremer 1 - 0

Imara Hardeman - Niranjana Ganeshram (1170) 1 - 0


Imara tegen Sarah-Joy

Na de 4e ronde staat Imara (2.5) met een half puntje minder dan Thao (3) op de 3e plek bij de C-meisjes, een plek die goed is voor een nk-ticket. Bij de B-meisjes staat Josephine een half punt (2.5) voor op Carlijn (2), die gelijk staat met 4 andere meisjes. Genoeg kansen dus om een ticket te verdienen. Kaj (0.5) en Mehran (1) moeten nog even inkomen, maar zullen ongetwijfeld er alles aan doen om zondag nog een paar puntjes te scoren.

Tussen de partijen door wordt er ook nog volop geschaakt

Als iedereen klaar is wordt er snel vertrokken naar de bushalte, omdat de bus nog net gehaald kan worden. Deze bus nog wel...

Op de zondagochtend moet het huisje opgeruimd worden en dat kost even tijd. Door de hectiek vergeet Sjoerd helemaal te checken of de bus op dezelfde tijd vertrekt en helaas blijkt dat niet het geval. Wat moet je dan? Gelukkig bleek de vader van Josephine wel bereid om alle spelers snel naar de speelzaal te brengen. Nogmaals dank hiervoor!


De uitslagen van ronde 5:

Elise Knobbe (1710) - Carlijn Hagen 1 - 0

Casper Deij (1555) - Kaj Kremer 0 - 1

Mehran Sprong - Namik Nursen (rating onbekend) 0.5 - 0.5

Jinchen Zhang (653) - Imara Hardeman 1 - 0

Carlijn voorafgaand aan de partij tegen Fleur

In ronde 6 treffen Kaj, Mehran en Carlijn allemaal een bekende. Kaj moet tegen Dylan Roersma, Carlijn moet tegen Fleur Westerhof en Mehran moet tegen Danesh Bajnath, die sinds het toernooi in Hoogeveen bekend staat als een geduchte tegenstander.

Mehran tegen Danesh

Waar Kaj, Mehran en Carlijn allemaal een bekende treffen krijgt Imara deze ronde een bye. Van deze bye wordt goed gebruik gemaakt door een aantal partijen van de vorige ronde nog een keer goed te analyseren. Kaj en Mehran redden het helaas net niet tegen hun sterke tegenstanders, maar Carlijn weet te winnen van Fleur! Door deze overwinning is een NK-ticket opeens weer helemaal in zicht.

Kaj tegen Dylan

Alle uitslagen van ronde 6 op een rijtje:

Danesh Bajnath (1611) - Mehran Sprong 1 - 0

Kaj Kremer - Dylan Roersma (1392) 0 - 1

Carlijn Hagen - Fleur Westerhof (1917) 1 - 0

Imara had een bye


In de laatste ronde wordt het erg spannend! Imara heeft naar wat later blijkt plaatsing voor het NK bijna volledig in eigen handen. Ze moet tegen Nena Bruins (ook weer een bekende) en bij een overwinning zou ze op onderling resultaat boven Niranjana Ganeshram eindigen. Alleen een overwinning van Ayleanna Jermin op Thao Luong zou nog roet in het eten kunnen gooien. Ook Carlijn heeft plaatsing nog helemaal in eigen hand omdat ze tegen Josephine Damen (een directe concurrent) speelt. Bij een overwinning zou ze zich ook plaatsen voor het NK. Mehran speelt deze ronde tegen Levi Weissgerber, die in de 2e ronde nog van Carlijn wist te winnen. Kaj heeft de laatste ronde helaas een bye.


Omdat Sjoerd en Kaj erg optimistisch zijn over de kansen van Imara en Carlijn maken ze van de gelegenheid gebruik om alvast een verrassing te halen om de mooie resultaten te vieren.

Dit blijkt zeker niet voorbarig, want Imara weet van Nena te winnen. Carlijn verliest helaas van Josephine, maar ook de overwinning in de 6e ronde tegen Fleur mag zeker even gevierd worden. Ook Mehran wint in de laatste ronde, zodat het feest compleet is. De taart kan uit de koelkast!


Nog even alle uitslagen van de laatste ronde op een rijtje:

Mehran Sprong - Levi Weissgerber (rating onbekend) 1 - 0

Josephine Damen (1760) - Carlijn Hagen 1 - 0

Imara Hardeman - Nena Bruins (849) 1 - 0


Imara krijgt de 3e prijs en het NK ticket uitgereikt

Na de prijsuitreiking wordt snel doorgereisd naar de oom en tante van Sjoerd om een hapje te eten. Er blijken pannenkoeken op het menu te staan. Hierna verliep de terugreis niet helemaal zoals gewenst, maar uiteindelijk is iedereen weer thuis gekomen.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page