top of page

12e Plaats voor E team, C team in de top tien.

Zaterdag 11 november 2023.

Vandaag kwamen onze E en C teams in actie in de Randstad. In Muiderberg stond de NK finale voor de E teams op het programma. In Delft werd de derde ronde NK C teams gespeeld. In de halve finale in Hoogkerk werd het E team zesde. Een plek in de top 10 zou vandaag heel mooi zijn maar wat we ook wisten, de mogelijke tegenstanders hebben bijna allemaal een of meerdere 1000+ spelers in hun team. Die luxe hebben we nu nog niet maar als onze spelers zich door blijven ontwikkelen is dat een kwestie van tijd. We speelden vandaag in dezelfde opstelling als in de halve finale: Gideon, Wart, Hannah en Tobias.

In de eerste ronde kwam het team meteen een sterke tegenstander tegen: Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht. Alleen op bord vier wist Tobias een punt voor het team te scoren. In ronde twee een snel herstel na de nederlaag. Tegen het Nijmeegse SMB werd eenvoudig met 3 - 1 gewonnen.

In de derde ronde kwamen we een team tegen die we heel vaak treffen op de team NK's, SC Ten Boer dus geel tegen rood. In het team van Ten Boer speelt Bram op bord 1. Hij heeft zoals jullie overal hebben kunnen lezen een stormachtige ontwikkeling gemaakt met inmiddels een 2000 rating. In het Ten Boer team bijna een zekerheidje op het eerste bord. Voor Gideon was Bram een maatje te groot. Op bord twee verloor Wart van Thijmen. Hannah kwam niet verdere dan remise tegen Joris maar Tobias wist te winnen van Lieke. Team rood was vandaag beter dan de geelhemden. Het team van Ten Boer eindigde op een keurige negende plaats. In hun uitslagen zie je dat als je een hele sterke speler hebt meer kans maakt op een remise, ondanks een groot rating verval in het team.

In de vierde ronde wist het team tegen de Arnhemse Schaak Vereniging (ASV) weer een klinkende zege binnen te halen. Alleen Gideon speelde remise. De 3.5 gewonnen bordpunten tikken natuurlijk lekker aan, ook belangrijk in de eindstand. In ronde vijf en zes verloor het team twee keer met 1 - 3 van VAS Amsterdam en DSC uit Delft. Dat waren de minste ronden van vandaag, waar gezien de rating van de tegenstanders waarschijnlijk iets meer viel te halen. Met de twee verloren matches was een top tien klassering wel uit zicht. In de laatste ronde herstelde het team zich knap. Het team van Hoofddorp werd met 3.5 - 0.5 verslagen. Het was nu wachten op de eindstand en daarin vinden we het team terug op de 12e plaats. Gezien de 6e plaats in de halve finale waarbij vandaag de beste 10 teams uit de andere halve finale bijkwamen een prima prestatie. Topscoorder vandaag Tobias met zes uit zeven! De NOSBO teams deden het vandaag heel goed. Naast de 9e plaats van Ten Boer wist het Staunton team het podium te halen met een derde plaats. Onze felicitaties!

Alle resultaten en standen zijn hier te vinden.

Na de laatste ronde ging het team snel naar huis: lampionnetje lopen!

Het C team vertrok gisteren al naar het westen van het land. Daar waren twee slaapplekken waren geregeld zodat de spelers in alle rust zich konden voorbereiden op weer een intensieve 3e speeldag met weer twee speelronden. In het team speelden vandaag: David, Carlijn, Imara en Kaj. Sjoerd was net als in de vorige ronden mee als teamleider. In de vijfde ronde werd de volle buit gepakt tegen Zukertort uit Amstelveen. De gewonnen bordpunten waren meer dan welkom want daarin liep het team wat achter op de concurrenten voor een topklassering.

Met deze zege klom het team naar de derde plaats in het klassement. Dan weet je dat je in de volgende ronde een van de titelkandidaten treft: DD uit Den Haag. Dit hele sterke team met drie 1900+ en een 1600+ spelers had in de vijf gespeelde ronde slechts 1.5 punten af moeten staan. Kaj was als eerste klaar en had verrassend op het vierde bord gewonnen. Op de andere borden werd dapper gestreden voor een mooi resultaat maar de tegenstanders waren simpelweg te goed voor onze spelers. In de tussenstand staat het team nu op de zevende plaats met nog twee ronden te spelen op 9 december in Amstelveen. De top drie van het klassement hebben ze gehad dus alle kans om nog een paar plaatsen te stijgen. Op 9 december speelt ons D team de NK finale in Leiden, Imara, met haar plek in het D team kan dan niet meedoen.

Alle uitslagen en standen vind je hier.
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page