top of page

Hannah op NK E, veel prijzen GP Schaakwoude.

Woensdag 3 april 2024.

Tijdens het Paasweekend staat traditioneel het NK voor E spelers (t/m 10 jaar) op het programma. Dit jaar moesten de spelers naar het zuiden van het land, Tilburg als speelstad. Hannah was de enige binnen onze club die zich had gekwalificeerd voor dit toernooi. Op Goede Vrijdag worden vijf ronden gespeeld en op zaterdag staan er vier partijen op het programma. De meisjes spelen in een aparte groep van de jongens. Hannah was op basis van haar rating als 8e geplaatst voor dit toernooi. De eerste dag kwam ze prima door. Met drie gewonnen partijen stond ze in de tussenstand op de 7e plaats. Dag twee verliep wat moeizamer. In ronde zes een remise gevolgd door twee verlies partijen. In de laatste ronde wist Hannah weer de volle buit te pakken. Met 4.5 punten (50% score) een prima resultaat maar ze had eigenlijk wat meer willen winnen. Alle uitslagen en partijen zijn na te lezen op de site van de KNSB. Ook tref je hier een fotoboek aan waar je beelden ziet van Bram ten Dam (SC Ten Boer) die Nederlands kampioen is geworden. Gefeliciteerd!

Op Paaszaterdag het laatste Grand - Prix toernooi op Friese bodem in Damwald. Aan het GP Schaakwoude deden bijna 100 kinderen mee maar qua organisatie liet het te wensen over. Van verschillende kanten kregen we bericht dat het heel chaotisch was met veel lawaai in de speelzaal, rennende kinderen, ouders die luidruchtig waren en een prijsuitreiking die bepaald niet vlekkeloos ging (verkeerde kinderen naar voren geroepen, uitreiking tijdens barage enz.) Gelukkig steekt de organisatie wel hand in eigen boezem zoals op de NOSBO site te lezen valt. Sportief viel er wel wat te vieren voor onze clubleden.Helaas niet bij Carlijn, Maurits en Benthe, overgekomen van Schiermonnikoog. In groep A eindigde Carlijn als 6e met 1.5 uit zes partijen. Ook zesde werd Maurits in groep B met 2.5 uit zeven partijen. In groep H had Benthe haar dag helemaal niet met nul uit zeven, tja zulke dagen zitten erbij. In groep C een prima score voor Gideon. 5.5 Punten leverde een tweede plaats op. Tobias won in deze groep twee partijen. In de D groep twee Paardensprongers in de prijzen. Wart en Yuan Li zijn goed bezig! Vandaag de eerste prijs voor Wart met 5.5 punten en op onderling resultaat zilver voor Yuan Li.In groep F eindigden een aantal spelers met vier punten op een gedeelde tweede en derde plaats. Volgens de Grand - Prix regels wordt dan eerst gekeken naar de punten die onderling zijn gescoord. Zie onderstaande stand:Hannah dJ won drie keer van tegenstanders met vier punten dus werd zij derde. De derde plaats ging vreemd genoeg naar Henry, wel met de hoogste SB punten maar hij won slechts 1 keer van zijn concurrenten. Er werd wel gevluggerd in een ruimte die volgens ouders meer leek op een kroeg qua lawaai dan even serieus schaken voor de derde plaats. Een vergissing dus van de organisatie want die vluggerpartijen gingen ten onrechte voor de vierde plaats. Ook tijdens deze partijen (Sven, Friso en Mathijs) in een hoop lawaai gebeurde veel met o.a. onreglementaire zetten. Sven was daar duidelijk de dupe van. Tijdens de prijsuitreiking werden in groep F ook nog eens verkeerde kinderen naar het podium gestuurd en prijzen weer terug genomen. Jammer!


De laatste Paardenspronger komen we tegen in groep I. Joas speelt de laatste meer toernooien en ook thuis is hij druk bezig om een betere schaker te worden. Heel goed voor het scholenkampioenschap van a.s. zaterdag en natuurlijk ons E team welke op 25 mei de NOSBO kwalificatie gaat spelen. Vandaag was Joas veruit de beste in deze groep met 6 uit 6, dus een eerste plaats. Al met al veel prijzen op dit rommelige toernooi!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page