top of page

GP Emmen, vijf uit zeven!

Zaterdag 16 maart 2024.

Een week na ons succesvolle toernooi stond vandaag het volgende grand - prix toernooi alweer op de agenda in Emmen. OOk dit toernooi was heel snel volgeboekt met 74 deelnemers waarvan er, zoals altijd, een aantal afmeldingen kwamen maar 72 deelnemers is natuurlijk een heel mooi aantal. Onze top spelers waren vandaag niet aanwezig. Het viertal NJC spelers kwam de avond ervoor in actie in Leeuwarden en in het drukke programma is even een weekendje niets ook weleens lekker. Zaterdag a.s. moeten ze weer aan de bak in de KNSB competitie!

Onder de deelnemers zeven Paardensprongers waarvan een aantal hun clubshirt was vergeten! Denk hier even aan want we hebben ze niet voor niets. In de B groep was Gideon met 3.5 punten de beste. In groep C eindigden drie spelers op een gedeelde 2e plaats. Op basis van WP punten werd Ben, toch vaak succesvol op GP Toernooien 2e. Tobias haalde het podium niet. Met gelijke SB punten gaf het onderlinge resultaat doorslag, 4e plaats. Maar.....in het GP klassement doet hij goede zaken, van plek drie naar de tweede plaats.

De D groep werd een een, twee, drietjes voor onze club. Hannah won met 6 punten, Wart en Yuan Li scoorden beiden 4.5 punten. Het aantal SB punten en onderling resultaat was ook gelijk , dus een gedeelde tweede plaats. Yuan Li wint veel bekers wat erg mooi is. Wart stond al een tijdje droog, leuk dat hij weer metaal in de prijzenkast kan zetten. Hannah staat nu 9e in het GP klassement. Hannah dJ werd in groep F zesde met 3.5 punten. Op 31 maart gaat de GP cyclus verder met GP Schaakwoude.