top of page

Hannah NOSBO meisjeskampioen Cat. D, Succesvolle GP in Dokkum.

Zaterdag 13 januari 2024.

In de week waarin onze club 18 jaar bestaat weer een druk schaakweekend. Wist je trouwens dat in ons clubloge het oprichting jaar van onze club met paardensprongen te vinden valt. Dit even tussendoor want we krijgen er wel eens vragen over ons logo. In Dokkum stond vandaag een Grand- Prix toernooi op het programma, in het Dorpshuis in Hoogkerk werd het Persoonlijk Jeugdkampioenschap (PJK) in de categorie D (t/m 12 jaar) gespeeld. En dat was nog niet alles. In Wijk aan Zee klonk dit weekend het startschot voor het prestigieuze Tata Steel toernooi, waar naast vele grootmeesters, honderden amateurs aan mee doen. Vanuit onze club deden maar liefst acht jeugdspelers mee met het weekend toernooi. Een verslag volgt later op deze site maar alvast dank aan de ouders die zijn meegereisd en de zorg voor een onderkomen dit weekend.In Hoogekerk deden 22 kinderen mee aan het NOSBO kwalificatie toernooi in de D categorie. Vanuit onze club deden slechts drie kinderen mee. Dat kwam mede door het GP toernooi in Dokkum waar o.a. Tobias voor koos. Hij is de leider en het GP klassement en wilde vandaag graag weer punten hiervoor scoren. In het GP klassement worden de slechtste scores geschrapt zodat je ook mee kunt doen aan een ander toernooi maar natuurlijk wil je liever geen nul hebben. Jammer dat deze twee toernooien samenvielen, het is even niet anders in de drukke schaakkalender. In Hoogkerk won Joas een partij en kreeg, omdat een van de deelnemers tijdens het toernooi afviel een bye. Die vrije ronde leverde een punt op. Met twee punten uit zeven partijen eindigde Joas in de achterhoede maar knap en leuk dat hij als 10 jarige mee heeft gedaan.


Gideon scoorde dit toernooi vier punten. Dat was net een punt te weinig om eventueel via een barrage kans te maken op een NK ticket. Jammer dat hij in de vierde en vijfde ronde verloor. Dat waren de cruciale partijen. Volgend jaar weer een kans want Gideon is eerste jaars Dér. Succes met vier punten was er wel voor Hannah Urban. Onderweg naar haar NOSBO PJK titel beste meisje categorie D had ze verloren van o.a. Gideon en Hannah Bakker (SC Ten Boer). In de laatste ronde stond Tenboerster Hannah een half puntje voor op onze Hannah maar zij had duidelijk een voordeeltje van een wat mindere tegenstander (tja in Zwitsers spelen heb je soms geluk, en soms niet). Met de zwarte stukken speelde ze een prima partij waar ze in het eindspel met koning en dame tegen koning pion wachtte op een fout van haar tegenstander. De stelling was remise maar met vaak schaakgeven ging haar tegenstander de fout in door te snel en wat geïrriteerd door al die schaakjes te spelen . De pion werd gewonnen waarna ze snel met koning/dame de partij af maakte. Hannah Bakker verloor haar laatste partij waarmee Hannah NOSBO meisjeskampioen werd in de categorie D. Ze mag nu naar het NK D in Rijswijk. Voor Hannah uit Ten Boer een troost. Er waren twee meisjes plaatsen te verdienen, dus ook zij mag naar het NK. Alle uitslagen en standen zijn natuurlijk terug te vinden op de NOSBO site.In Dokkum deden zes clubleden mee met het Grand - Prix toernooi waar slechts 62 spelers aan mee konden doen. Vier van de zes vielen in de prijzen. Dat is natuurlijk een mooie resultaat. In de A groep werd Dagmar derde (op de NOSBO pagina in het verslag staat dat ze uit Musselkanaal komt maar dat moet natuurlijk Muntendam zijn). Groep C werd gewonnen door Ben met 5 gewonnen partijen. Yuan Li scoorde in deze groep een beker voor de derde plaats op onderling resultaat. Tobias viel net buiten de prijzen met de vierde plaats maar wel 13 punten voor het klassement.Steph was duidelijk de beste in groep F. Met zes punten uit zeven partijen mocht hij de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Zijn broertje Christo had niet echt zijn dag. Slechts 1 partij wist hij te winnen in de G groep. Verslag en uitslagen NOSBO site.


Tot slot een van de eerste foto's uit onze clubgeschiedenis. Gemaakt begin 2007. Twee kinderen die erop staan kan je vast wel herkennen!55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


A hozzászólások ki vannak kapcsolva.
bottom of page