top of page

Hoogeveen 2 geen probleem voor NJC team.

Bijgewerkt op: 8 dec. 2023

Vrijdag 1 december 2023.

Op de dag dat de winter echt is begonnen de tweede speelronde in de Noordelijke Jeugd Competitie. Net als een kleine vier weken geleden speelden we in onze thuishaven de Hunzeborgh. Vanavond waren alle teams aanwezig dus de grote zaal was goed gevuld met 40 schakers in tien teams. Na de mooie zege tegen SC Ten Boer 2 (3.5 - 0.5) troffen we vanavond het tweede team van SC Hoogeveen. Helaas kregen we vanmiddag bericht dat onze bord 1 speler David met dikke koorts in bed lag. Met een paar app'jes was zijn uitvallen snel opgelost. Mehran wilde heel graag meedoen dus schoven alle spelers een plekje op. De opstelling: Imara, Simon, Kaj en Mehran.Na korte openingswoorden van de organisatie werden de klokken even na kwart voor acht ingedrukt. Op bord vier liet Mehran zich niet verrassen door zijn tegenstander die met wit speelde en een beginnerspoging waagde om met zijn dame te gaan lopen. Het koste Mehran een pionnetje maar hij bleef zijn stukken goed ontwikkelen. Nadat de vijandelijke dame niets meer kon was het toeslaan met heel veel stukwinst. Het eerste punt was binnen.


Fragment uit de partij van Mehran. Zwart blijft ontwikkelen en is niet in de problemen

Op bord drie kwam Kaj, met de witte stukken, heel sterk uit de openingmet volledige controle in het centrum. Na winst van een paard en een paar pionnen kwam Kaj in een gewonnen eindspel. Na afruil van een van de torens maakte zijn tegenstander een blundertje door zijn laatste toren weg te geven tegen het paard van Kaj. Hirna was de partij snel klaar


Kaj controleert het centrum

Op bord twee won Simon meteen na de opening twee stukken. Dat voordeeltje werd eenvoudig omgezet in een 3 - 0 voorsprong. Van de partij van Imara heb ik niet veel gezien omdat zij het verste weg zat, maar de damewinst in het begin van de partij verraad al dat ook zij haar partij won. Een klinkende overwinning dus tegen, met alle respect, een wat mindere tegenstander. Met vier match en 7.5 bordpunten staan we keurig tweede in de tussenstand. Maar de topduels komen er nog aan. Voor 26 januari spelen we de tussenronde tegen DAC/vdLinde in Winschoten. De opstelling in het team gaat dan misschien op een aantal posities wijzigen, waarna we op 26 januari naar Hoogeveen reizen om daar te spelen tegen SC Ten Boer 1.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page