top of page

NJC team blijft op titel koers!

Vrijdag 12 april 2024.

Vanavond stond de 7e ronde in de NJC competitie op het programma. Na de clubmiddag bleven in de Hunzeborgh een paar teamleden eten zodat we op tijd konden afreizen naar het Friese Akkrum. Tegenstander van vanavond het eerste team van SC Hoogeveen. Na de winst op SC Ten Boer in de vorige ronde was de missie vandaag duidelijk, winnen. Met hoeveel bordpunten maakt niet uit gezien de stand, want we willen in de laatste ronde de strijd om het kampioenschap aangaan met het Philidor team. Natuurlijk niemand want voor je het weet loop je als team flinke schade op in de stand. Helaas kon David door ziekte niet aanwezig zijn maar onze vast invaller op bord vier Mehran was weer van de partij. Met hem hebben we een zekerheidje op dit bord want hij won alle partijen in de NJC tot nu toe. Vanavond was hij naast zijn eenvoudig gewonnen partij binnen een half uurtje, waarmee hij het team op voorsprong zette van veel meer waarde.


Hier lijkt nog niets aan de hand bij Simon!


Na zijn winst had Mehran gezien dat er bij Imara op bord twee geen tijdtoevoeging kwam na iedere zet (speeltempo 45 + 15 seconden). Nadat ik dit ook had waargenomen volgde beraad met de organisatie ter plaatse en de wedstrijdleiders want alle klokken waren verkeerd ingesteld op programma 3 i.p.v. 18. Opmerkelijk dat geen enkele speler dit had gezien. Al de klokken opnieuw instellen zorgde voor wat tumult en afleiding van de spelers want we moesten aan de hand van het aantal zetten de tijd opnieuw instellen op de klok. Stel je hebt 28 zetten gedaan en je hebt 31 minuten op de klok dan komt erbij 28 x 15 ; 60= 7 minuten.


Kaj in de slotfase van zijn partij


Na deze operatie kreeg Simon die in een eindspel zat met loper + twee pionnen meer dan zijn tegenstander die een paard met een paar pionnen had een remise aanbod. Dat werd natuurlijk geweigerd want deze stelling moet je kunnen winnen. Intussen was Imara klaar op bord drie met een winstpartij dus een 2 - 0 voorsprong. Even later terug bij het bord van Simon schrokken we wel even want de voorsprong was als sneeuw voor de zon verdwenen na een dubbele aanval paard waarbij Simon zijn dame verloor. Niet veel later was het gedaan met helaas een verliespartij. Op bord een stond Kaj een loper voor, maar wel met een gevaar, een open koningsstelling. Kaj kwam wat onder druk maar kwam er snel weer uit nadat de dames werden geruild. Daarna nam Kaj het initiatief over en wist zo de punten mee naar Groningen te nemen. Of zoals Martijn in de appgroep zei: Friese missie geslaagd! Op 17 mei spelen we thuis tegen de rode lantarendrager op dit moment de Matadoren. We onderschatten niemand dus ook niet tegen dit team.


Imara heeft al snel een stuk gewonnen. Let op de klok en de notatie, aantal zetten!


De andere uitslagen van vanavond:

Philidor - Hoogeveen 2 4 - 0

vd Linde/DAC - SG Staunton 1.5 - 2.5

SC Ten Boer 1 - DTK Midfryslan 1.5 - 2.5

SC Ten Boer 2 - Matadoren 4 - 0 regl.


De tussenstand na ronde 7 :

Philidor

12 - 20,5

SC de Paardensprong

11 - 21

DTK/Midfryslan

10 - 20

SG Staunton 

10 - 18

SC Ten Boer 1 

8 - 16,5

vd Linde/DAC

8 - 16,5

SC Hoogeveen 1

6 - 12,5

SC Ten Boer 2

3 - 3,5

SC Hoogeveen 2

1 - 4,5

Matadoren 

1 - 3

Zoals het er nu naar uitziet wordt de laatste ronde op 14 juni een hele spannende. Ons team tegen Phlidor en mogelijk voor de derde plaats DTK/Midfryslan tegen SG Staunton! De laatste twee ronden spelen we in onze thuisbasis de Hunzeborgh.


Programma:

Ronde 8 Hunzeborgh 17 mei

SC Hoogeveen 2

DTK/ Midfryslan

SG Staunton

SC Ten Boer 1

SC Hoogeveen 1

vd Linde/DAC

Matadoren

SC de Paardensprong

Philidor

SC Ten Boer 2Ronde 9 Hunzeborgh 14 juni

SC Ten Boer 2

SC Hoogeveen 2

SC de Paardensprong

Philidor

vd Linde/DAC

Matadoren

SC Ten Boer 1

SC Hoogeveen 1

DTK/ Midfryslan

SG Staunton


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page