top of page

NJC en KNSB team in titelstrijd.

Vrijdag 16 maart 2024.

Onze team leveren prima prestaties. Het KNSB team speelde op 2 maart thuis tegen SC Assen 3. Winnen was de opdracht want dan bleef het team in de race voor het kampioenschap in de 6e klasse. Het team speelt in een wisselende formatie, want vaak zijn een of enkele spelers niet beschikbaar.



Het team met op bordvolgorde: Martijn, Davis, Carlijn, Dagmar, Sjoerd, Hedde, Mehran en Imara moest tot het uiterste gaan. Om 13.00 uur beginnen de partijen en de laatsten waren pas na 17.00 uur klaar, maar met een super resultaat 5 - 3. Daarmee staat het team tweede en speelt volgende week zaterdag uit tegen Groninger Combinatie 6. Alleen bij winst is het team kampioen een feit. De stand:



Het NJC team speelde vanavond in Leeuwarden de 6e ronde in de competitie. Tegenstander de koploper na ronde vijf SC Ten Boer 1. Ook in dit team vaak wat wissels. Kaj was ziek dus kon vaste invaller Mehran meedoen op bord vier. De eerste drie borden werden bezet door David, Simon en Imara. Ook hier boekte het team een zwaar bevochte zege. Toen de meeste partijen klaar waren werd er nog gespeeld op vier borden waarvan drie in onze match. Het werd een klinkende 4 - 0 zege waarmee het team alles in eigen hand heeft om kampioen te worden. Zie onderstaande stand na ronde zes:

Stand na ronde 6

Philidor

10 - 16,5

SC de Paardensprong

9 - 18

DTK/Midfryslan

8 - 17,5

SG Staunton 

8 - 15,5

SC Ten Boer 1 

8 - 15

vd Linde/DAC

8 - 15

SC Hoogeveen 1

6 - 11,5

SC Ten Boer 2

1 - 3,5

SC Hoogeveen 2

1 - 4,5

Matadoren 

1 - 3

Zowel het team van Philidor, als ons team, heeft op papier de komende twee ronden minder sterke tegenstanders. De Friezen treffen in ronde 7 (12 april In Akkrum) SC Hoogeveen 2, wij spelen dan tegen het eerste team van Hoogeveen. Op 17 mei in onze thuisbasis speelt Philidor tegen SC Ten Boer 2, wij spelen dan tegen de Matadoren. En dan op 14 juni in de Hunzeborgh de laatste ronde. Als beide teams geen fouten maken dan volgt een hele mooie finale SC de Paardensprong - Philidor Leeuwarden met als inzet, het NJC kampioenschap 2023 - 2024!


De andere uitslagen van vanavond:

SC Hoogeveen 1 - Matadoren 4 - 0 reglementair (Matadoren spelen niet buiten de stad Groningen)

SC Hoogeveen 2 - vd Linde/DAC 0 - 4

SG Staunton - Philidor 1 - 3

DTK/Midfryslan - SC Ten Boer 2 4 - 0





36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page