top of page

NJC team met remise in top van het klassement.

Vrijdag 16 februari 2024.

Na twee vrijdagavonden uit te hebben gespeeld in de Noordelijke Jeugd Competitie (NJC), vanavond een thuiswedstrijd voor het team in onze thuisbasis de Hunzeborgh. De tegenstander vanavond het combinatie team DTK/Midfryslan. Een geduchte tegenstander met sterke stelers in het team. Voorafgaand aan deze ronde stond dit team een matchpunt achter ons, dus belangrijk om dit verschil minimaal te behouden. Onze vaste NJC spelers, David en Simon konden beiden door ziekte niet meedoen maar gelukkig konden Dagmar en Mehran voor hun invallen. Met Kaj en Imara gingen we vol vertrouwen de vijfde speelronde in.
Op bord een was Dagmar als eerste klaar. Zij verloor haar partij tegen Elise Knobbe. Ik heb haar partij een beetje van afstand kunnen volgen maar denk dat ze niet heel lekker uit de opening kwam. Mehran op bord vier wist een paard te winnen van zijn tegenstander waarna hij meteen een remise aanbod kreeg. Natuurlijk namen we het aanbod niet aan want we stonden achter. Een kwartiertje later had Mehran het voor elkaar, winst in de partij.


Op de borden twee en drie waren Kaj en Dagmar behoorlijk in tijdnood. De tegenstander van Kaj, Hendrik Heikamp zat voordat Kaj zijn tijd op de klok zag slinken onder de vijf minuten, vaak hoofdschuddend achter het bord. Het ging niet zoals hij verwacht had. Kaj stond toen gewoon beter maar door de tijdnood vaak onder een minuut, moest Kaj snelle beslissingen maken die niet goed uitpakten. Heel jammer maar Kaj verloor. Imara, met zwart spelend, wist in haar partij snel een pionnetje voordeel te winnen. In de loop van de partij had ze een hele passieve loper op H7 die geen enkele kant uit kon. Je speelt dan gewoon met een stuk minder. Ze wist wel de dame van haar tegenstander te winnen maar met een tijd onder een minuut moet je nog wel even mat geven. Na schaak door de vijandige toren wist ze haar loper toch vrij te spelen en na een foute zet van wit won ze de toren waarna ze de partij snel uitspeelde 2 - 2!Is een remise een goed resultaat tegen onze tegenstander van vandaag? Ik denk het wel want het Friese team is zeker een van de kanshebbers om de competitie te winnen. Natuurlijk is winnen altijd beter maar we houden ze met deze uitslag nog achter ons in de stand waarin we iets zijn gezakt. Wat deed de concurrentie in deze superspannende competitie, waarin er geen team is die ver boven de rest uitsteekt. SC Ten Boer is na ronde 5 de koploper. De Tenboersters wonnen met 2.5 - 1.5 tegen het combinatieteam DAC/vd Linde, ook een van de kanshebbers. Het Ten Boer team kreeg een bordpunt cadeau omdat DAC/vdLinde met drie spelers kwam opdagen. De andere twee teams die ook strijden om de titel boekten beiden een zege. SG Staunton won met de maximale score tegen SC Ten Boer 2 4 - 0. Ook Philidor kreeg een gratis bordpunt omdat Hoogeveen 1 een speler miste. Eindstand 3.5 - 0.5 voor het team uit Leeuwarden. De nieuwe tussenstand:


Stand na ronde 5

SC Ten Boer 1 

8 - 15

SG Staunton 

8 - 14,5

Philidor

8 - 13,5

SC de Paardensprong

7 - 14

DTK/Midfryslan

6 - 13,5

vd Linde/DAC

6 - 11

SC Hoogeveen 1

4 - 7,5

SC Ten Boer 2

1 - 3,5

SC Hoogeveen 2

1 - 4,5

Matadoren 

1 - 3

Op 15 maart staat ronde zes op het programma. We spelen dan tegen de koploper SC Ten Boer 1. Deze ronde wordt gespeeld in Leeuwarden.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page