top of page

NJC team onderuit in Winschoten.

Vrijdag 19 januari 2024.

Na de clubmiddag was het even haasten voor het NJC team, die vanavond in Winschoten achter de borden moest tegen het team van DAC/vd Linde. De derde ronde die op het programma stond is een tussenronde. In deze ronde spelen de beide team van Hoogeveen en Ten Boer tegen elkaar. De Matadoren spelen tegen Staunton, Philidor tegen DTK/Midfryslan en wij naar Winschoten. De teams treffen elkaar dus niet op een locatie in deze ronde. Voordat we naar de prestaties van het NJC team gaan, eerst een blik op de interne competitie. De koningsdivisie loopt een ronde achter. Afgelopen week is er online gespeeld en vanmiddag werd ronde zes ingedeeld. In ronde zes verloor Carlijn van Simon en Gianluca pakte een belangrijk punt tegen Maurits. Voor de periode titel heeft Dagmar ook nog alle kans met winst op David. Vrijdag wordt de laatste ronde gespeeld en is het heel spannend. Carlijn en Gianluca zijn de koplopers met 4.5 punten. Vlak daarachter een drietal die ook nog alle kans hebben met vier punten: Maurits, Simon en Dagmar. In de gevaren zone voor degradatie vier spelers, Imara, Matthias, Casper en Deen. In de dame divisie, waarin alle ronden zijn gespeeld, is Gideon periode kampioen. Wart is tweede geworden dus promoveert samen met Gideon naar de konings divisie. Onderin het dame klassement gaan we nog even kijken wie gaat degraderen. Elliot is er vaak niet op de clubmiddag en heeft besloten om niet meer te spelen in de competitie.Yuan Li is winnaar in de torendivisie met 6.5 uit zeven partijen. Joas speelde een hele goede tweede periode. Met 5.5 punten gaat hij met Yuan Li naar de damedivisie periode drie. Vanuit de torendivisie geen degradanten. In de loperdivisie zijn er drie kanshebbers op promotie: Benthe, Rowen en Christo. Vrijdag de laatste partijen in deze divisie. Dan weten we wie, en het is er maar eentje die gaat promoveren. Terug naar Winschoten waar we in gebouw de Bovenburen met een iets andere opstelling speelden tegen DAC/vd Linde. Imara deed vanavond mee met het Willen Lodewijk Gymnasium (WLG) toernooi. Bij David en Simon is waarschijnlijk iets mis gegaan in de planning waardoor ze niet konden spelen. Ik denk het Tata Steel toernooi een week ervoor. Maar met Mehran, Dagmar, Kaj en Gianluca toch een goed team achter de borden. DAC/vd Linde heeft een goed team wat zeker, net als wij, mee kan doen met een topklassering in deze competitie. Ze speelden wel gelijk tegen het 2e team van SC Ten Boer maar gezien hun ratings mogen we dit als incident beschouwen. We waren dus gewaarschuwd!
Twee fragmenten uit de partij van Dagmar

Dagmar speelde op het eerste bord. Na de opening won zij plotseling een toren van de tegenstander. Een mooie meevaller maar vlak daarna ging het mis. Dagmar verloor ook een van haar torens en even daarna werd een loper van Dagmar ingesloten. Ze wist er nog wel een pion voor terug te verdienen maar dat was natuurlijk niet genoeg om de partij als nog te winnen. Het punt ging naar DAC/vdLinde. Dagmar was na afloop niet bepaald tevreden over haar partij.
Op bord twee speelde Kaj tegen ons oud clublid Ruben Blokzijl. Ruben speelt graag varianten van Gambietjes waar Kaj zich van tevoren had voorbereid. Vanuit de opening won Kaj twee pionnen maar de tegenstander krijgt een duidelijk voordeel qua stukontwikkeling op het bord. De witte pion op de A lijn is ook niet te houden voor wit. Uiteindelijk kreeg Ruben een doorgeschoven pion voor het promotieveld en daarmee was de partij beslist.Op bord vier speelde de tegenstander van Mehran met zwart volop de aanval. Mehran had dat heel snel in de gaten en wist de koning van de tegenstander weg te jagen van zijn beginveld. Geen rokade mee wat een mooi voordeeltje was voor Mehran. Nadat de aanval was afgeslagen nam Mehran het initiatief over. Na promotie was het punt voor ons NJC team binnen. Op bord drie kwam Gianluca niet verder dan remisie. Met een pion achterstand en een dubbelpion werd remise overeen gekomen. Misschien in het teambelang voor een matchpunt toch verder spelen? Een half bordpunt is natuurlijk ook winst in deze stelling.

Na twee keer winst, nu een match verloren met toch 1.5 bordpunten. Maar in de tussenstand blijkt de competitie nog alle kanten op te kunnen gaan.

Het team van de Matadoren heeft besloten om niet te spelen in Hoogeveen, Akkrum en Leeuwarden. Het programma is daarom iets aangepast. De ronden gepland in Hoogeveen en Leeuwarden worden omgedraaid. Het Philidor team is a.s. vrijdag vrij en wint reglementair met 4 - 0. In Leeuwarden is Hoogeveen 1 vrij, de punten gaan dan naar dat team. In Akkrum op 12 april gaat de vrije ronde naar SC Ten Boer 2.

Vrijdag op naar de volgende kraker tegen SG Staunton!34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page