top of page

NJC team start met overwinning tegen SC Ten Boer 2.

Vrijdag 3 november 2023.

Vanavond is de Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) van start gegaan. Dit seizoen spelen we niet, zoals vorig seizoen, in twee poules, maar alle teams spelen tegen elkaar. Tien teams hebben zich ingeschreven, dus spelen we negen ronden. Vijf ronden worden in de Hunzeborgh gespeeld en er zijn speelronden in Hoogeveen, Leeuwarden en Akkrum. Ronde drie is een tussenronde, waarin de teams niet bij elkaar komen op een locatie. In die ronde spelen teams van dezelfde verenigingen (SC Ten Boer en SC Hoogeveen) tegen elkaar, treffen de stadse teams Matadoren en Staunton elkaar en de beide Friese clubs Philidor Leeuwarden en het combinatieteam MidFryslan/DTK maken een afspraak om tegen elkaar te spelen. Wij spelen dan in Winschoten tegen het team vdLinde/DAC. In de Hunzeborgh waren twee teams afwezig, SC Hoogeveen en MidFryslan/DTK. Zij spelen op een later tijdstip tegen elkaar maar wel voor de tweede ronde op 1 december, ook in de Hunzeborgh.

Ons NJC team speelt de competitie in wisselende samenstelling. Vanavond mochten David, Imara, Simon en Kaj de competitie openen tegen het tweede team van SC Ten Boer. Na de welkoms woorden en uitleg over de competitie konden we om kwart voor acht van start. Het eerste punt voor het team werd binnengehaald door Simon. Met de witte stukken op het derde bord wist Simon een mooie beslissende aanval op te zetten. Het tweede punt was voor Kaj op bord vier. Na dameruil wist Kaj een pion te winnen waarna zijn twee torens de partij beslisten.

Op de borden een en twee werd nog lang doorgespeeld. De zaal was bijna leeg toen Imara na heel lang nadenken en tegen de vlag spelend, haar pion naar het promotieveld wist te drukken. Natuurlijk was het toen beslist met dame/koning tegen koning alleen, maar haar tegenstander was aan het zoeken naar pat. Dat kwam er gelukkig niet van. Met een 3 - 0 voorsprong was het aan David om de score verder op te bouwen. Net als Imara was ook David in tijdnood. Gelukkig kreeg David die misschien iets beter stond een remise aanbod die hij natuurlijk verzilverde. Met deze mooie overwinning kijken we al weer uit naar de tweede ronde. Tegenstander op 1 december is het tweede team van SC Hoogeveen.

De andere uitslagen van vanavond:

SG Staunton - SC Hoogeveen 2 3.5 - 0.5

Philidor - vdLinde/DAC 1 - 3

Matadoren - SC Ten Boer 1 0 - 4


Foto's: Martijn Hardeman
77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page