top of page

Podiumplaatsen op scholenkampioenschap Stad Groningen.

Bijgewerkt op: 12 feb.

Zaterdag 10 februari 2024.

In wijkcentrum het Dok in Lewenborg werd vandaag het 35e basisscholenkampioenschap stad Groningen gespeeld. Bijna 140 kinderen van scholen uit de stad Groningen en Hoogkerk deden aan dit toernooi mee. Sinds de gemeentelijke fusies is de organisatie van scholenkampioenschappen hetzelfde gebleven. O.a. Haren en Ten Boer houden hun eigen kampioenschap. Onder de deelnemers heel wat Paardensprongers waarvan een aantal het podium haalden. Het is altijd een lange dag dit kampioenschap want er staan maar liefst negen ronden op het programma. Met name voor de allerjongsten is dat toch eigenlijk iets te veel. Misschien is een optie (In Assen spelen ze ook zo), ook gezien de capaciteit in het Dok waar men met dit aantal spelers dicht tegenaan zit, de onder en bovenbouw een eigen toernooi te laten spelen. Dat zou dan ook op verschillende dagen kunnen. Zeven ronden in de onderbouw is goed te doen. De bovenbouw waarin de meeste leerlingen zitten kunnen negen ronden wel aan want in die groep zitten veel clubschakers.Op dit kampioenschap worden diverse klassementen bijgehouden: het algemeen klassement, scholenklassement, scholen middenbouw, beste spelers in de groepen en meisjesklassement. In de jongste groep 3/4 miste Christo net het podium. Met vijf punten werd hij gedeeld vierde. Jammer maar hij kan nog heel wat jaartje meedoen aan dit toernooi. In groep vijf scoorde Azadeh drie punten. Yuan Li verraste weer een keer. Met 6.5 punten was hij de beste speler in deze groep en nog een prijs: de beste speler uit de onderbouwgroep. In het scholenklassement vinden we hem terug in het 2e team van de GSV school. Hij mag dan hopelijk met het team mee naar de halve finale provincie Groningen op 6 april in het Dorpshuis Hoogkerk. Dan naar groep zes waar we veel clubleden terug vinden. Steph werd met vijf punten gedeeld 11e. Tobias scoorde een puntje meer, maar heel verrassend vinden we Joas terug op een zesde plaats met 6.5 punten! Supergoed gedaan want in rating zit hij een stuk lager dan andere spelers in deze groep (o.a. Tobias). Hannah won vorige week de NOSBO titel beste meisje categorie D. Vandaag weer een meisjestitel voor haar: beste meisje van dit toernooi en dus de stad Groningen!


Foto organisatie.


Bij de groep acht leerlingen was het voor Gideon en Brandon de laatste keer dat ze mee mochten doen aan dit toernooi. Brandon speelde een prima toernooi met vijf punten. Gideon won de groep met een ongedeelde eerste plaats, 7.5 punten.

In het scholenklassement werd, zoals verwacht, de GSV school wederom kampioen. Niet zo verwonderlijk want zij waren er vandaag met bijna 50! leerlingen wat mede het gevolg is van verplichte schaaklessen op school. Deden ze dat overal maar! Dan een prachtige prestatie van Gideon, Hannah, Joas en Tobias. Met 27 bordpunten werd hun school, het Palet, tweede in de eindstand. Net als vorig jaar gaan ze door naar de halve provinciale finale. Wie weet wat daar allemaal mogelijk is. We gaan het zien op zaterdag 6 april!


Uitslagen, eindstanden en foto's zijn te vinden op de site van de Groninger Combinatie

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page